Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:34
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Ο Σπύρος Ριζόπουλος υπέρ των 2 θητειών

Off

Την ικανοποίησή του για την απονομή αυξημένης Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς από την Αλβανία, εκφράζει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως αναφέρει: «Η εξέλιξη αυτή είναι μια δικαίωση για τους Έλληνες  της Αλβανίας που ήταν για χρόνια εγκλωβισμένοι σε ειδικές καταστάσεις και στις δύο χώρες μεταξύ των δύο χωρών και δεν μπορούσαν να λαμβάνουν συντάξεις..

Στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που έδωσε την Τετάρτη θέτοντας και άλλα θέματα, ο κ. Ριζόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει σενάρια περί στήριξης των Οριζόντων Ηπείρου από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

Όπως τόνισε, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο καθώς «συζητήσεις γίνονται και με τα τρία κόμματα».

Αποσαφήνισε όμως ότι από το Νοέμβριο του 2021 στο συνέδριο των Οριζόντων Ηπείρου είχε τεθεί το πλαίσιο συνεργασιών με τα κόμματα στη βάση της αποδοχής εκ μέρους τους του προγράμματος της παράταξης.

«Χρειάζεται ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης. Αυτή τη στιγμή τα πολιτικά κόμματα έχουν προτεραιότητα τις εθνικές εκλογές. Αν προκύψει κάτι επίσημο θα το μάθετε. Είμαστε ένας σοβαρός αυτοδιοικητικός παράγοντας και συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη δική μας οργάνωση, οι υποψήφιοι μας είναι περίπου 70, μια αποδοχή που δεν είχαμε στις προηγούμενες εκλογές», είπε ο κ. Ριζόπουλος. Ερωτηθείς δε αν υπάρχει κάποιο κόμμα με το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πιθανότητα συνεργασίας απάντησε ότι αυτή τη στιγμή με τη Ν.Δ. υπάρχει μια απόκλιση γιατί στο πολιτικό της σκεπτικό δεν εντάσσει την έννοια των θητειών. «Είναι δικό της πρόβλημα και πρέπει να το λύσει. Το έχω πει ξεκάθαρα, ότι εφόσον εκλεγώ Περιφερειάρχης και η θητεία μου ανανεωθεί δεν θα παραμείνω στη θέση αυτή για πάνω από δύο θητείες. Αν δεν μπορείς να προσφέρεις ό,τι επιθυμείς μέσα σε δύο θητείες πρέπει να πηγαίνεις σπίτι σου», κατέληξε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ