Επικαιρότητα

Με στόχο την αύξηση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο

Off

Τη δυνατότητα να αυξηθούν οι πτήσεις στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων με την προσέγγιση εταιριών χαμηλού κόστους, προωθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενώ υποστηρίζεται και με τη συνεργασία και άλλων τοπικών φορέων που έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Το Επιμελητήριο θέτει το θέμα στα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών με επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου και στην οποία επισημαίνεται το «έντονο ενδιαφέρον του συνόλου της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο του τουριστικού κλάδου, για την σύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με ευρωπαϊκούς, αλλά και ελληνικούς προορισμούς μέσω εταιριών χαμηλού κόστους (Ryanair)».

Ως προς το σκεπτικό της πρότασης τονίζεται πως:

«Αντιλαμβανόμαστε ενδεχομένως ότι τα Υπουργεία Τουρισμού ή Μεταφορών δύναται να έχουν τον δικό τους σχεδιασμό ωστόσο, η περιοχή της Ηπείρου και κυρίως ο Ν. Ιωαννίνων ο μεγαλύτερος της Ηπείρου δεν εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο του Ακτίου και είναι αδήριτη ανάγκη η συνεργασία με εταιρίες χαμηλού κόστους που θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Κυρίως για τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να γνωρίζετε και εσείς, ότι ειδικά οι  ξενοδοχειακές μονάδες των ορεινών όγκων έχουν αυξημένο λειτουργικό κόστος, όχι μόνο λόγω της παρατεταμένης κρίσης, αλλά λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών των περιοχών που επιχειρούν.

Παράλληλα, ο τουριστικός προορισμός ‘Ιωάννινα’ δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να έχει επιτυχή στόχευση εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες με τις εταιρίες χαμηλού κόστους λόγω του μικρού αριθμού πτήσεων άλλων εταιριών, με υπεραυξημένα τιμολόγια που καθίστανται απαγορευτικά για τον οποιονδήποτε να ταξιδέψει σήμερα προς τα Ιωάννινα».

«Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη το υπουργείο σας, να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του κυρίως στην προοπτική συνεργασίας  που μπορεί να επιτευχθεί  αρχικά με την εταιρία Ryanair η οποία κατ’ επανάληψη σύμφωνα με τον με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Έντι Γουίλσον, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και για τα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων (Βασιλεύς Πύρρος) και σας έχει ενημερώσει» σημειώνεται και καταλήγει:

«Ο Νομός Ιωαννίνων δεν μπορεί να ζει  άλλο σε αεροπορική  απομόνωση, οι επιχειρήσεις στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να επιβιώσουν και τέλος πολίτες και επισκέπτες ισότιμα  όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια αεροπορική εταιρία με χαμηλό κόστος και όχι όπως ακόμη και σήμερα συμβαίνει  να χρησιμοποιούν  την  πτήση Ιωάννινα – Αθήνα (μονοπωλιακού χαρακτήρα) και  να κοστίζει περισσότερο από ότι η πτήση  Αθήνα –Λονδίνο».

Συνάντηση

Το θέμα βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου και της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων με το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων να συμφωνούν σε κοινό βηματισμό.

Από την πλευρά των ξενοδόχων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης ευχαρίστησε την διοίκηση του Επιμελητηρίου για το ενδιαφέρον και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει κοινή στρατηγική στη διεκδίκηση του στόχου που είναι η έλευση εταιρειών και πτήσεων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ