Πολιτισμός

Διεθνές συνέδριο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Off

«Καταπολέμηση του αντισημιτισμού, της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στο ψηφιακό πεδίο» είναι ο τίτλος του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από 7 έως 9 Οκτωβρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ο Δήμος Ιωαννιτών, θα λάβουν χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 14.30, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμούς: ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, o Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), o Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, o Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Noam Katz, η Πρόεδρος του IHRA Πρέσβης Ann Bernes (μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), o Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA Πρέσβης Γιώργος Πολυδωράκης.

Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου