Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:08
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Επιδοτείται η κάρτα μετακινήσεων για τους φοιτητές των Εστιών

Off

Στηρίζει τους φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ιωαννιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να επιδοτήσει και πάλι την κάρτα απεριορίστων διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο Δήμος θα προχωρήσει στην σύναψη και υπογραφή νέας σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ διάρκειας ενός έτους. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα δίνοντας την δυνατότητα οικονομικότερης μετακίνησης για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες.

Η νέα σύμβαση θα καλύπτει την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023 και αφορά στην έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 25,00 € σε σχέση με την τιμή των 35,00 € που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Οι πίνακες όλων των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι της δράσης έχουν αποσταλεί από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δήμο Ιωαννιτών και το Αστικό ΚΤΕΛ, αφορούν σε 1.100 περίπου φοιτητές και θα επικαιροποιούνται κάθε μήνα.

Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Ιωαννιτών.Η δαπάνη που προκύπτει για τον  Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται στο ποσό των 103.500 ευρώ.

Οι σχολικές καθαρίστριες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε το θέμα επιπλέον προσλήψεων σχολικών καθαριστριών. Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έκανε γνωστό ότι μόλις κοινοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση κατανομής επιπλέον ωρών θα γίνουν και οι ανάλογες προσλήψεις.

«Μέχρι στιγμής είναι ελάχιστα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από τις σχολικές μονάδες και ήδη ορισμένα αντιμετωπίστηκαν με την τοποθέτηση εργαζομένων από την κοινωφελή εργασία. Το σοβαρό πρόβλημα που καταγράφεται σε σχολεία της περιοχής μας είναι οι βανδαλισμοί που γίνονται, κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει και τα αρμόδια Υπουργεία» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ