Επικαιρότητα

Κυρίαρχο προς αντιμετώπιση το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία

Off

Με κυρίαρχο προς αντιμετώπιση ζήτημα το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, προσέρχεται και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Και οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση σε μία περίοδο που το εν λόγω νομοσχέδιο προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, αν και είναι δεδομένο, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΙΝΗ Χαρ. Παππάς, ότι ένας σημαντικός αριθμός των συνδικαλιστικών ενώσεων μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υποστηρίζουν βασικές του διατάξεις.

Για την ΕΙΝΗ όμως, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς το νέο νομοσχέδιο έρχεται να βάλει την «ταφόπλακα» στο ΕΣΥ, αφού καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να λειτουργούν και ως ιδιώτες γιατροί, ενώ από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης στα νοσοκομείο. «Όλα αυτά έρχονται μετά το νομοσχέδιο για τα απογευματινά ιατρεία και αυτό θεωρούμε, ότι δεν είναι τυχαίο, αλλά μία ακολουθία γεγονότων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του ΕΣΥ. Ως νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην υπάρξει καμία σκέψη για κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, να καταργηθούν τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, να προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί συνάδελφοί μας, να πληρωθούν οι απλήρωτες εφημερίες και να ενταχθεί το επάγγελμα στα βαρέα και ανθυγιεινά», ανέφερε ο κ. Παππάς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου