Ήπειρος

Αναγκαία η προώθηση των μελετών

Off

Σύμφωνη είναι η γνώμη του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας για την προώθηση και εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος», θέμα που προκάλεσε εντάσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις αρχές της εβδομάδας. 
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που εξέφρασαν αρνητική άποψη, ζητώντας να μην περιληφθεί στη μελέτη η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί για τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης, στην πρόβλεψη να περιληφθεί και να εξεταστεί η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως είναι το κανάλι του θαλάσσιου σκι στην Αμφιθέα.
Όπως τόνισε άλλωστε ο πρόεδρος του ΦΔ της Παμβώτιδας Π. Τσουμάνης η σχετική πρόβλεψη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις περιέχεται και στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης και θεωρείται μία δραστηριότητα συμβατή με το περιβάλλον και την προστασία του, όπως και του οικοσυστήματος. 
Ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε στη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης λέγοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι πως μέσω της μελέτης, εξυπηρετείται ο βασικός στόχος, που είναι η προστασία του οικοσυστήματος. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε, πως μαζί με τη μελέτη για την Αμφιθέα και τη φυσική επανασύνδεση των πηγών Μιτσικελίου με τη λίμνη, θα πρέπει να προωθηθεί και η μελέτη για τη δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στην περιοχή Κατσικά.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την πρόβλεψη της λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων ο κ. Τσουμάνης είπε πως ο Φορέας της λίμνης εκφράζει θετική άποψη καθότι και η νομοθεσία και στο σχέδιο ΠΔ επιτρέπουν τέτοιου είδους αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα. «Το σημαντικό είναι να προωθηθούν γρήγορα οι μελέτες, γιατί το μέλημά μας είναι να προστατεύουμε την Παμβώτιδα ως ένα ζωντανό οργανισμό και όχι να την κλείσουμε σε μία γυάλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου