Επικαιρότητα

Τρέχουν οι εξελίξεις για οριοθέτηση και ΠΔ λίμνης

Off

Εξελίξεις υπάρχουν τόσο στη διαδικασία αλλαγών στην οριοθέτηση της λίμνης όσο και στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αφού φαίνεται ότι προχωράνε οι διαδικασίες.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις την Παρασκευή, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά που έχει εικόνα για τα θέματα.

Σημειακές αλλαγές

Ως προς την οριοθέτηση αναφέρθηκε στην τεχνική ομάδα που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή και φορέων ώστε να επεξεργαστεί τις προτάσεις τονίζοντας όμως, ότι «η οριοθέτηση δεν  θα επανακαθοριστεί συνολικά», αλλά «σημειακά». «Εκεί που υπάρχουν προβλήματα και τα αναγνωρίζουμε και θα δοθούν λύσεις» ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι διανύεται το τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων και αναμένεται η πρόταση.

Ως προς το Προεδρικό Διάταγμα ανέφερε ότι σύντομα θα βγει στη δημόσια διαβούλευση η οποία και είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσει και η θέσπισή του.

Τα Ασφαλτικά

Ο κ. Αμυράς δέχτηκε ερωτήσεις και για το θέμα

της αδειοδότησης των Ασφαλτικών στη Σαγιάδας, τονίζοντας ότι οι αδειοδοτήσεις δεν δίνονται «από κανέναν υπουργό, αλλά από τις υπηρεσίες» ενώ ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης είναι υπόθεση των υπηρεσιών και όχι των πολιτικών προσώπων.

Όπως είπε: «οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για αδειοδότηση γίνεται με βάση το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Από ‘κεί και πέρα οι προσφεύγοντες έχουν λόγους να το κάνουν. Θα δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένου ότι η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα και να βρίσκει λύσεις όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες αντιδράσεις».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ