Επικαιρότητα

512 μαθητές γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Off

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και 512 συνολικά μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παίζοντας, κατά την εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής (21-25 Νοεμβρίου).

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), στις εγκαταστάσεις του οποίου έλαβε χώρα.

Στόχος της ενημερωτικής δράσης ήταν η καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής από την κρίσιμη παιδική ηλικία, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Οπτικοακουστικό υλικό, τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, παιδικές φιγούρες και οχήματα ενθουσίασαν τους μαθητές, βοηθώντας τους παράλληλα να εμπεδώσουν βιωματικά και διαδραστικά τις παρεχόμενες γνώσεις.

Ως αναμνηστικό για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, απονεμήθηκε σε κάθε παιδί δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια.    Ανάλογες δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα συνεχιστούν, για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ