Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:30
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Ζουν χωρίς ρεύμα και νερό

Off

Χωρίς ρεύμα και νερό, εδώ και πέντε μήνες καταγγέλλει πως βρίσκεται η οικογένεια του Γιώργου Ζέκιου, που διαβιεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, σε παρακείμενο χώρο ανάμεσα από το εργοτάξιο του δήμου στον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων και τις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΩΠ.

Ο κ. Ζέκιος επιρρίπτει τις ευθύνες για την διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης στο κοντέινερ που ζει ο ίδιος και τα άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί με αναπηρίες, στον δήμο Ιωαννιτών, που θέλει όπως επισημαίνει, να τον απομακρύνει από τον χώρο, χωρίς όμως να του δίνει άλλη δυνατότητα.

Μιλώντας στο φακό του ITV ο κ. Ζέκιος υποστήριξε, ότι η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο χώρο στις αρχές της δεκαετίας του 2010 με απόφαση και με έξοδα που ανέλαβε για τη μεταφορά του ιδιόκτητου κοντέινερ, ο δήμος Ιωαννιτών, ωστόσο στην παρούσα φάση, υποστηρίζει, ότι εκδιώκεται χωρίς να του δίνεται καμία άλλη δυνατότητα, ούτε καν για τη μεταφορά του κοντέινερ σε ιδιόκτητο χώρο που λέει πως διαθέτει στην Ανατολή.

Η θέση των Κοινωνικών Υπηρεσιών

Από την άλλη, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών στις οποίες απευθυνθήκαμε υποστηρίζουν μία διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ζέκιος έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τον χώρο, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και εντάσσεται στις συζητήσεις που γίνονται με τον δήμο για την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων από το χώρο. Επίσης, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου υποστηρίζουν, πως η οικογένεια Ζέκιου έχει ενημερωθεί, σχετικά και ο ίδιος ο κ. Ζέκιος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Στέγη και Εργασία», που εξασφαλίζει τη διαμονή σε διαμέρισμα για την οικογένεια, με πληρωμένες τις ανελαστικές δαπάνες και τους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας, όπως επίσης και μία θέση εργασίας για τον ίδιο, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ