Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα και οι ΣΕΑ

Off

Παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Ελλάδος Γιώργου Στασινού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Grand Serai, η ημερίδα με τίτλο: «Οι Ενεργειακές Υπηρεσίες και οι Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλεία για την υλοποίηση και χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας».

Εκτός των θεμάτων της ημερίδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος αναμένεται να γίνει ενημέρωση από τον κ. Στασινό για μια σειρά από θέματα που αφορούν τους μηχανικούς και είναι μεγάλης σημασίας για τον κλάδο.

Ανάμεσα σε αυτά, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι παρατάσεις σε προγράμματα αλλά και ο χωρικός σχεδιασμός. «Είναι όλα τα θέματα σημαντικά και θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Στασινό που έχει απευθείας επαφή με τα υπουργεία και είναι ενήμερος για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί».

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Στη σημερινή ημερίδα το πρόγραμμα της οποίας ξεκινά στις 10.00 το πρωί τον συντονισμό τον έχει ο Δρ Λ. Πυργιώτης, Γενικός Δ/ντής ΚΑΠΕ.

Στην πρώτη Θεματική Ενότητα «Ενεργειακές Υπηρεσίες – Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης» αναμένεται να γίνει μία ιστορική αναδρομή του θεσμού στην Ελλάδα, ενώ ακολουθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Ενεργειακές Υπηρεσίες, ορισμοί βασικών εννοιών, δημοπράτηση δημόσιων έργων και το Μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ομιλητής: Χ. Ανδρεοσάτος, από την Δ/νση Ενεργειακής Πολιτικής, ΚΑΠΕ)

Στη συνέχεια θα αναλυθεί η  μέτρηση και η επαλήθευση εξοικονόμησης ενέργειας Ομιλητής: Α. Μπότζιος-Βαλασκάκης, Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ΚΑΠΕ)

Η δεύτερη θεματική Ενότητα είναι αφιερωμένη στα «εμπόδια στην ανάπτυξη της αγοράς των Ενεργειακών Υπηρεσιών», τη Διασφάλιση Ποιότητας Ενεργειακών Υπηρεσιών, τη Χρηματοδότηση και αναχρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας με Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης, με ομιλητή τον Α. Μπότζιο -Βαλασκάκη, της Δ/νσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ΚΑΠΕ.

Τέλος, στην τελευταία θεματική Ενότητα θα συζητηθούν οι  «Ενεργειακές Υπηρεσίες στον Δημόσιο τομέα», η Δημοπράτηση έργων μέσω Ενεργειακών Υπηρεσιών, εμπειρία και παραδείγματα στην Ελλάδα με ομιλήτρια την: Α. Γιακουμή, Δ/νση Ενεργειακής Πολιτικής, ΚΑΠΕ) και το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και ο ρόλος των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ομιλητής: Β. Παπαδόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ