Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 11:36
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2022
Πολιτισμός

Μία εκδήλωση για το πανηγύρι του Συρράκου

Off

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων προχώρησε σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου αφιερωμένη στο πανηγύρι του Συρράκου με τίτλο: «Το πανηγύρι του Συρράκου: Θυμόμαστε το χθες… Το κληροδοτούμε στο αύριο …».

Μια δράση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δήμητρα Εξάρχου – Τσουμελέκα, η οποία, αφού προλόγισε, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Ιπποκράτη Αλέξη, για να απευθύνει χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Οδυσσέας Πότσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Β. Τζουμέρκων και Πρόεδρος του Σ.Σ. Φιλιππιάδας, Χρήστος Σκαμνέλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου, Γιώργος Βαΐτσης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, με θέμα «Το πανηγύρι του Συρράκου στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco». Με αναφορές στο πανηγύρι του Συρράκου, στην Unesco και στη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους, προβάλλοντας συγχρόνως και βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Στη συνέχεια οι χορευτές του Συνδέσμου, μέσα από θεατρικά δρώμενα, προβολή βίντεο και φωτογραφιών, τραγούδια και χορευτικά προγράμματα, με την καθοδήγηση των δασκάλων χορού, Σταυρούλας Ράρρα και Κικής Μπούτικου, τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις τουΝίκου Σφαιρόπουλου και τις μελωδίες των μουσικών, Γ. Γιαννακού στο κλαρίνο, Κ. Γεροδήμου στο τραγούδι, Λ. Τζόκα στο βιολί, Β. Τσίκα στο λαούτο και Α. Τζιάσου στο ντέφι παρουσίασαν το πανηγύρι του Συρράκου διαχρονικά. Την εκδήλωση έκλεισαν οι μικροί χορευτές.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ