Επικαιρότητα

Έκτακτη χρηματοδότηση για τη στήριξη των ΔΕΥΑ

Off

Τη δέσμευση του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, ότι η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει εκτάκτως και άμεσα της ΔΕΥΑ της χώρας, ώστε να καλύψουν το μεγαλύτερος μέρος του κόστους που προέκυψε με την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, απέσπασαν οι συμμετέχοντες διοικήσεις στην 32η Γ.Σ των ΔΕΥΑ της χώρας.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για την απόδοση ενός ποσού 20 εκ. ευρώ που θα κατανεμηθεί στις ΔΕΥΑ της χώρας, αν και δε διευκρινίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η κατανομή και αν αυτή θα είναι αναλογική ή με κάποιες άλλες παραμέτρους.

Στο ζήτημα αυτό υπήρξε η παραπάνω απάντηση, κάτι που δεν έγινε όμως και στο δεύτερο ζήτημα αυτό της αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ έκανε μια συνολική αποτίμηση των εργασιών της Γ.Σ των ΔΕΥΑ λέγοντας, ότι η ΔΕΥΑΙ είναι από τις ελάχιστες στη χώρα που παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους, δεν οφείλει στη ΔΕΗ, από την άλλη όμως δε μπορεί παρά να περιμένει την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης για να αντιμετωπίσει το πραγματικά αυξημένο κόστος λειτουργίας.

Από την άλλη, το μείζον ζήτημα για τη ΔΕΥΑΙ όπως είπε, είναι η έλλειψη στελεχιακού δυναμικού, λέγοντας πως από το 2019 μέχρι και σήμερα, αποχώρησαν με συνταξιοδότηση 25 υπάλληλοι, χωρίς να προσληφθεί κανείς. «Ο κ. Πέτσας άφησε ένα ανοιχτό παραθυράκι για τη δυνατότητα προσλήψεων, λέγοντας, ότι οι ΔΕΥΑ είναι αδικημένες καθώς δεν ενισχύθηκαν καθόλου στην περίοδο της πανδημίας, από την άλλη όμως προσπαθήσαμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τα προβλήματα στη στελέχωση των υπηρεσιών δε μπορούν να αντιμετωπίζονται με προσλήψεις συμβασιούχων για λίγους μήνες», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Στο πλαίσιο της Γ.Σ των ΔΕΥΑ συζητήθηκε για μία ακόμη φορά και το σχέδιο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, κάτι που έρχεται από το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση ή έστω να υπάρχει κάποια κατευθυντήρια γραμμή, για το εάν πρόκειται για προοπτική συγχώνευσης σε επίπεδο Περιφερειών ή σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ