Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:49
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Αναβίωσαν τα «Σπάργανα του Χριστού»

Off

Το έθιμο «Τα Σπάργανα του Χριστού» αναβίωσε στο Κάστρο από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής και το 4ο Κ.Α.Π.Η.

Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου το Κάστρο είναι αυτά που αναλαμβάνουν να αναβιώσουν το έθιμο που χρόνο με το χρόνο συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο και ξένους επισκέπτες.

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το πρωί, στην Πλατεία Μάτσα, στο Κάστρο. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί θυμίζοντας κάτι από τις παλιές εποχές.

Για την αναβίωση του εθίμου μίλησε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Κάστρου  Γιώργος Μακρίδης τονίζοντας την σημασία που έχει η χαρά και η αλληλεγγύη. «Παλιά το έθιμο το αναβίωνε μια παρέα ανθρώπων. Χαιρόμαστε που η παρέα αυτή χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει. Είναι σημαντική η αναβίωση του εθίμου και η διατήρηση της χαράς και του χαμόγελου στα χείλη των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του εθίμου που η αρχή του χάνεται στο χρόνο και που σηματοδοτεί τα Χριστούγεννα.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι δάσκαλοι του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του ΠΚΔΙ Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ