Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 03:59
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Off

Ένας αριθμός ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού περίπου 35 εργαζόμενων, που είχαν βρεθεί σε καθεστώς αναστολής από την εργασία τους, ως ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επέστρεψαν χθες στην εργασία τους στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

16 μήνες μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν σε αναστολή, 1.700 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που δεν εμβολιάστηκαν στην πορεία, επέστρεψαν στην εργασία τους, όχι όμως και στα προηγούμενα καθήκοντά τους, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού τους εμβολιασμού από τα μέσα Απριλίου έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2022.

Στο ΠΓΝΙ πρόκειται να επιστρέψουν συνολικά 25 εργαζόμενοι, αριθμός μικρότερος από τον αρχικό, ενώ μικρότερος είναι ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζόμενων που επέστρεψαν και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, αφού από τους 33 αρχικά, πλέον μόλις οκτώ εργαζόμενοι είχαν παραμείνει σε καθεστώς αναστολής.

Όπως εξήγησε όμως ο Κων. Καλαμπόκας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα η επιστροφή των οκτώ συναδέλφων τους στην εργασία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία του νοσοκομείου, συγκρίνοντάς την με την πρόσληψη 8 ατόμων με μόνιμη σχέση εργασίας. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια, που σε μία ημέρα έπιασαν δουλειά ταυτόχρονα οκτώ εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, γιατί για εμάς είναι σαν να πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, που διαθέτει μάλιστα και εμπειρία και δε χρειάζεται χρόνο προσαρμογής», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

Επιστροφή με δύο τεστ

την εβδομάδα

Η επιστροφή των υγειονομικών γίνεται με βάση την υπουργική απόφαση, με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ την εβδομάδα και με την εφαρμογή μάσκας υψηλής προστασίας.

Επίσης, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας δύναται να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον Μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.

Ο προϊστάμενος κάθε δομής υγείας οφείλει να υποβάλει στη Διοίκηση της δομής που προΐσταται, κάθε εβδομάδα, έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με rapid test υποχρεούται και το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει λάβει ειδική εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ