Επικαιρότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο

Off

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, 18 : 00 – 20 : 00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες :

– Την «Αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου» θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Νέλλη Παλαιολόγου, θα παρουσιάσει τη «Συνεισφορά της Ε.Ε. στην Ήπειρο».

– Τις προοπτικές μιας «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας» θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Εμμανουήλ Φράγκος (Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών) και ο Ιωάννης Γιαννακάκης Ιατρός Παθολόγος MD,PhD.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, Διευθύντρια σύνταξης του ygeiamou.gr

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Tο Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epathinai@europarl.europa.eu

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ