Επικαιρότητα

«Φως» για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Off

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα, που απασχολούνται με πολυετείς ανανεούμενες συμβάσεις.

Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη με μόνο θέμα συζήτησης την οριστική μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση, με την οποία, το σύνολο των εργαζομένων που προσλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων, του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μονιμοποιούνται.

Εκτός της διαδικασίας μονιμοποίησης εξακολουθούν να παραμένουν όμως, οι περίπου 163 εργαζόμενοι μη επιτυχόντες του διαγωνισμού.

«Θέση της Ομοσπονδίας παραμένει η απορρόφηση και μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποδεδειγμένα εργάζονται για πολλά έτη. Το δικαίωμα στην εργασία μετά από 15 και 18 έτη εργασίας είναι πλέον κεκτημένο και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να βρει την βέλτιστη λύση και για την δική τους κατοχύρωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ χωρίς πομπώδεις ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες διεκδίκησε την οριστική λύση του προβλήματος που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημιούργησε, σε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό επίπεδο.

Και κάθε καλόπιστη προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, που βοήθησε στην δικαίωση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνέβαλε στον συνολικό αγώνα της Ομοσπονδίας για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναμένουμε και προσδοκούμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οριστικά να μονιμοποιηθούν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ