Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 09:28
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσμοί του Ευρωκοινοβουλίου

Off

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους θεσμούς του Ευρωκοινοβουλίου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης στους μαθητές του Λυκείου Δολιανών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αντιπροσωπεία των μαθητών, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του σχολείου Καρβούνη Γεωργία και την υπεύθυνη καθηγήτρια Τάτση Σωσσάνα, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο με μία μεγάλη ατζέντα ερωτήσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ρόλο των Δήμων. Η συζήτηση επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε μία σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν τα σχολεία αλλά και το Δήμο Πωγωνίου γενικότερα.

Ο κ. Καψάλης συνεχάρη τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όσο και για τις καίριες ερωτήσεις, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Πωγωνίου είναι στο πλευρό τους. «Μέσα από το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα σας δίνεται μία εξαιρετική ευκαιρία που αξίζει να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Η γνώση γύρω από τη λειτουργία και το ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σας φανεί χρήσιμη σε πολλά επίπεδα. Σας συγχαίρουμε για τη συμμετοχή σας και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σας βήμα» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Στόχος του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ