Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 01:48
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων

Off

Δύο κύρια χαρακτηριστικά είχε η χθεσινή εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο ΠΓΝΙ.

Το πρώτο ήταν η ισχυρή παρουσία και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η πολιτική, αλλά και η υπηρεσιακή ηγεσία για την επίλυση προβλημάτων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και το δεύτερο ήταν μία σημαντική απουσία, στην οποία στάθηκαν όλοι όσοι τοποθετήθηκαν. Ο λόγος για την απουσία του εκλιπόντος δημάρχου Μ. Ελισάφ, που άφησε το δικό του στίγμα στην ιατρική, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο ΠΓΝΙ, το δεύτερο σπίτι του, όπως έλεγε με τους παρόντες στην αρχή της εκδήλωσης να τηρούν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του.

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα, του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, του διοικητή 6ης ΥΠΕ Ιωάν. Καρβέλη και σύσσωμων ακόμη των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νίκος Κατσακιώρης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του 2022 αλλά και της συνολικής προσφοράς του νοσοκομείου και των εργαζομένων του, την περίοδο της πανδημίας, θέτοντας και κάποιους από τους βασικούς στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Στην τεράστια προσφορά του ΠΓΝΙ και των εργαζομένων του, στην περίοδο της πανδημίας από την έναρξή της και τις πολύ δύσκολες στιγμές, μέχρι και σήμερα, που βρίσκεται σε αποδρομή, στάθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο υφυπουργός κ. Αμυράς αντίστοιχα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Στ. Τσιάρα, ο προσωρινός αναπληρωτής δημάρχου Ιωαννίνων Ιωάν. Τσίμαρης και η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου.

«Συμβόλαιο τιμής»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία και με τον εκλιπόντα δήμαρχο, όπως όμως και τον περιφερειάρχη και γενικά με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση των δομών υγείας στην Ήπειρο. «Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο τιμής με την Περιφέρεια για τη συνολική βελτίωση των δομών υγείας στην Ήπειρο, όχι μόνο των νοσοκομείων, αλλά και των Κέντρων Υγείας. Το ΠΓΝΙ είναι η προμετωπίδα αυτής της προσπάθειας και το απέδειξε στην πανδημία με την τεράστια συνεισφορά του. Ανταποκριθήκαμε όμως πιστεύω κι εμείς, καθώς στο διάστημα αυτό, το νοσοκομείο ενισχύθηκε με περισσότερους από 300 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και με ικανό αριθμό ιατρικού προσωπικού. Ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου που βαίνει αυξανόμενος συνέχεια και σκοπός μας ήταν και παραμένει η επιπλέον ενίσχυσή του με μόνιμο ιατρικό προσωπικό», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Κλείνοντας την εκδήλωση και πριν την κοπή της βασιλόπιτας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Γ. Φλούδας τόνισε, ότι έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια, ώστε το νοσοκομείο να σταθεί όρθιο στις συνθήκες της πανδημίας, αλλά επισήμανε, ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν. «Το μόνο που θα πρέπει να ζητήσουμε όλοι μαζί, είναι να μείνουν εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης και της όποιας διαμάχης υπάρχει, τα νοσοκομεία και γενικά οι δομές υγείας», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ