Ήπειρος

«Ψαλίδι» ακόμα και σε πενιχρές αμοιβές

Off

Το δίκιο τους – που είναι βουνό στην περίπτωσή τους – αναζητούν οι καθαρίστριες των σχολικών συγκροτημάτων της χώρας, που μέσα στη γενική δίνη των περικοπών, βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να βλέπουν την αμοιβή τους για την εργασία που προσφέρουν, να μειώνεται σε ποσοστό 10% σε μηνιαία βάση. 
Η σχετική ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου που προβλέπει τη μείωση της αμοιβής τους κατά 10% παρά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και στο δήμο Ιωαννιτών, εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, σύμφωνα και με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας όπως είναι φυσικό την έντονη διαμαρτυρία των καθαριστριών.
Την προσεχή Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου οι καθαρίστριες απεργούν με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου της πόλης και στις 10 το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, με την πρόεδρο των συμβασιούχων καθαριστριών στα Ιωάννινα Άννα Δεσποτούλη να αναφέρεται στις δύσκολες συνθήκες της εργασίας τους και στις πενιχρές αμοιβές, που περικόπτονται και άλλο.
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο αναπλ. γραμματέας Αλέξανδρος Μπαλακέρας εξέφρασε τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον αγώνα των καθαριστριών, λέγοντας πως δεν είναι μόνο δικός τους ο αγώνας, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όλες τις οικογένειες, που έχουν παιδιά στα σχολεία.
Στο μεταξύ, ο κ. Μπαλακέρας με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου έκανε γνωστό, ότι εκδόθηκε από τα δικαστήρια η απόφαση επί της έφεσης του ΚΤΕΛ για τη μη χορήγηση επιδόματος άνευ εισπράκτορα, δικαιώνοντας τους εργαζόμενους, που δικαιούνται πλέον αναδρομικά, τα χρήματα αυτά από το 2012.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου