Ήπειρος

Για συκοφαντίες και ψεύδη μιλά η Μερ. Τζούφη

Off

Την άμεση αντίδραση της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερ. Τζούφη προκάλεσε η συνέντευξη τύπου της ΕΙΝΗ την Παρασκευή και κυρίως η αναφορά της Γεν. Γραμματέως της Ένωσης κας Κιτσανού σχετικά με την «ρουσφετολογική πρόσληψη» ενός επικουρικού παιδιάτρου στο ΠΠΓΝΙ κατόπιν προσωπικής παρέμβασης της κας Τζούφη.
Η βουλευτής Ιωαννίνων «σήκωσε το γάντι» της πρόκλησης και με επιστολή της στην «Ε» απαντά στην κα Κιτσανού κάνοντας λόγο συκοφαντική και αναληθή δήλωση, καλώντας μάλιστα την κα Κιτσανού να ανακαλέσει. 
Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση της κας Τζούφη:
«Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με τίτλο: «Ασφυξία από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις» στις 05 Δεκ 2015, που αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου, εστιάζοντας στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΠΓΝΙ) παρατίθεται σχετική δήλωση της Γενικής Γραμματέως της ΕΙΝΗ, Μαργαρίτας Κιτσανού, σχετική με τη «ρουσφετολογική πρόσληψη ενός παιδιάτρου στο ΠΠΓΝΙ», αφήνοντας σαφείς αιχμές για παρέμβασή μου λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας. 
Δηλώνω σε όλους τους τόνους πως η δήλωση είναι συκοφαντική και αναληθής και καλώ την κα Κιτσανού να ανακαλέσει δημόσια αυτήν την τοποθέτηση. Δηλώνω επίσης άγνοια για την προκήρυξη της εν λόγω θέσης και θέλω να τονίσω πως η σειρά προτεραιότητας κάλυψης των αναγκών καθορίζεται από τις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου, τις οποίες πάντοτε υποστήριξακαι υποστηρίζω, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, είμαι σε θέση να γνωρίζω – λόγω της πολύχρονης υπηρεσίας μου στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΠΓΝΙ – πως ποτέ η Κλινική δεν είχε αιτηθεί, όπως επίσης δεν είχε την ανάγκη επιπρόσθετου προσωπικού, ενώ και ο υποψήφιος επικουρικός ιατρός είχε υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ. Προς περαιτέρω διευκρίνηση του θέματος, στο οποίο δεν έχω καμία εμπλοκή, θα απαντήσουν αρμοδίως τόσο η Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και η 6η ΥΠΕ.
Η χώρα και ειδικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκονται σε σημείο κρίσιμης ισορροπίας, κάτι που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στους 11 μήνες διακυβέρνησης – μέσα σε πολύ δεινές και ασφυκτικές συνθήκες – καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε το σύστημα, αλλά και να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης αφορά στις προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, αύξηση του προϋπολογισμού για τα Νοσοκομεία, αλλαγές στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, αναστροφή στην τάση περικοπής στις δαπάνες νοσοκομείων, καθώς και μια σειρά από ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν δημόσια στο Νόμο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση. 
Η σταθεροποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως και η αντιστροφή της σημερινής κατάστασης χρειάζεται δραστικά μέτρα, ικανά να τοποθετήσουν στο επίκεντρο τους ασθενείς, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Αποτελεί δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, συνυπολογίζοντας τα τρέχοντα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Συνεπώς, απαιτούνται νηφάλιες και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, συντεταγμένες δράσεις και διάθεση για συνέργεια».

«Δικό μας το λάθος» 
λέει η 6η ΥΠΕ
Στο ίδιο θέμα όμως τοποθετείται και η 6η ΥΠΕ, που παραδέχεται, ότι η πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου έγινε κατά λάθος, με δική της ευθύνη! Στην απάντηση την οποία υπογράφει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλος τονίζεται χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για λάθος των διοικητικών υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ που εκ παραδρομής μετέτρεψε το αίτημα για Παιδοψυχίατρο σε αίτημα για Παιδίατρο. Η ευθύνη για το λάθος αυτό είναι αποκλειστικά σε εμάς, και δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμμετοχή είτε της διοίκησης του ΠΠΓΝ Ιωαννίνων είτε βουλευτών του νομού. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο, ότι το ΠΠΓΝΙ δεν έχει ανάγκη Παιδιάτρου, ο επικουρικός Παιδίατρος θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη κενών σε άλλες υγειονομικές δομές της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου