Επικαιρότητα

Ανακοινώσεις για τα καραβάκια από τον Πρωθυπουργό

Off

Στραμμένες στη λίμνη και στην πρωτογενή παραγωγή φαίνεται πως θα είναι οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη που θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία αύριο Τετάρτη στις 19.00 στο ξενοδοχείο Du Lac στο πλαίσιο των αναπτυξιακών συνεδρίων στην περιφέρεια, αλλά πλέον και ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Το μοναδικό δεδομένο που έχει ανακοινωθεί επισήμως μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ προκειμένου για τα εγκαίνια των δύο νέων παραγωγικών μονάδων της γαλακτοβιομηχανίας που αναφέρονται στην παραγωγή νέων φυτικών προϊόντων καθώς και την υποσυσκευασία των σκληρών τυριών.

Από την άλλη όμως, οι πληροφορίες επικεντρώνονται σε ανακοινώσεις που θα γίνουν σχετικά με το περιβάλλον κα την προστασία του με ειδικότερη αναφορά στη λίμνη Παμβώτιδα και στην προστασία της, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά σε δηλώσεις του στο ITV, να λέει με νόημα, πως το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στη λίμνη.

«Δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο για αυτά που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, όμως να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στη λίμνη, για μία Παμβώτιδα καθαρή, αθόρυβη στις μετακινήσεις και για κάτι που θα φέρει τουριστικά, πολύ μπροστά τα Γιάννενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν, ότι έχει ήδη γίνει προεργασία στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αντίστοιχα, ώστε να ανακοινωθεί μία γενναία επιδότηση για τους ιδιοκτήτες των καραβιών στην Παμβώτιδα, ώστε να αντικαταστήσουν τις μηχανές των σκαφών με ηλεκτροκίνητες, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ποιοι υπουργοί θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα θα συνοδευτεί και από τη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής υπουργούς, που θα βρίσκονται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί λεπτομερή προγράμματα. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι στην περιοχή θα βρίσκεται ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό κ. Γεωργαντά και τον υφυπουργό κ. Στύλιο να συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στη ΔΩΔΩΝΗ, ενώ είναι ισχυρό το ενδεχόμενο και μίας ακόμη επίσκεψης σε μονάδα του πρωτογενούς τομέα ή της μεταποίησης στην περιοχή.

Ακόμη, τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ