Χωρίς κατηγορία

Ανάγκη να συνεχιστούν τα έργα

Off

Με ημερίδα χτες στο Ιτς Καλέ ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για τα έργα που έγιναν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 
Στη συγκεκριμένη ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου και άλλων μνημείων της Δωδώνης. Παρεμβάσεις έκαναν οι: Κωνσταντίνος Σουέρεφ Δρ Αρχαιολόγος, Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (Το πρότυπο της Δωδώνης), Γεώργιος Σμύρης, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Οι επεμβάσεις στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης 2000-2015).
Πέτρος Κατσούδας, Πολιτικός μηχανικός Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (Μελέτη και εργασίες αποκατάστασης στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης του θεάτρου της Δωδώνης (2011-2015), Ελένη Σκαλιστή, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (Έρευνες στο κοίλο του θεάτρου της Δωδώνης), η Ομάδα συντηρητών του θεάτρου Δωδώνης, ο Γεώργιος Γεωργούλας, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (Το πρόγραμμα ανάδειξης της δυτικής στοάς του ιερού της
Δωδώνης).
Ο Κωνσταντίνος Σουέρεφ τόνισε τη σπουδαιότητα των έργων και των παρεμβάσεων που έγιναν και ευχήθηκε το επόμενο ΕΣΠΑ να δώσει την ευκαιρία παρεμβάσεων στο δεύτερο διάζωμα του αρχαίου θεάτρου. 
Την ικανοποίηση του Δήμου για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, μετέφερε ο Δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Ντακαλέτσης.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που σημειώνεται μέχρι σήμερα και τόνισε την ανάγκη τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Επιστημονική Επιτροπή και όλους τους συντελεστές του έργου.
Ο Δήμος από την πλευρά του, θεωρώντας ότι η Δωδώνη αποτελεί ένα οικουμενικό μνημείο, θα συμβάλλει για τη διεύρυνση και την ενίσχυση της συνεργασίας.
"Η Δωδώνη είναι η μνήμη μας. Είναι το μνημείο που μας καλεί να συνενώσουμε δυνάμεις, να συνεργαστούμε και να πάμε μπροστά", σημείωσε ο κ. Ντακαλέτσης.
Ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Φοινίκης της Αλβανίας, υλοποιούν πρόγραμμα προστασίας και πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου. Η παρέμβαση αυτή, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα χτιστούν κι άλλες, αντίστοιχες, τα επόμενα χρόνια.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου