Επικαιρότητα

Αναγκαία η λειτουργία της Μονάδας Detox

Off

Η περίοδος της πανδημίας και η αναγκαστική και αυτονόητη χρήση του Πολυδύναμου Κέντρου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, ως κλινική για ασθενείς με covid, επηρέασε καθοριστικά στην καθυστέρηση της προγραμματισμένης εδώ και χρόνια άλλωστε λειτουργίας της Μονάδας Detox στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει οι εμπλεκόμενοι φορείς από το υπ. Υγείας, και το νοσοκομείο μέχρι τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Με την πανδημία να φαίνεται τουλάχιστον πως περνά σε δεύτερη μοίρα, οι δικαιολογίες για το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων, θα πρέπει να εκλείψουν, καθώς οι ανάγκες ήταν και παραμένουν μεγάλες και κυρίως δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εξαρτήσεων από ουσίες ή το αλκοόλ, από Μονάδες που λειτουργούν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον τρεις – τέσσερις φορές υπήρξε η πληροφορία και φήμη αντίστοιχα, ότι η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας θα έρθει στα Ιωάννινα για να εγκαινιάσει τη νέα Μονάδα, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Για ένα ακανθώδες ζήτημα, το οποίο παραμένει και απασχολεί το ΚΕΘΕΑ, έκανε λόγο από τα Ιωάννινα, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, τονίζοντας με νόημα, πως πλέον δε μπορεί να υπάρχει για κανέναν η δικαιολογία της πανδημίας, που έχει υπερκεράσει τα πάντα.

«Η λειτουργία της Μονάδας αυτής στα Ιωάννινα είναι πραγματικά ένα σημείο τομής στη συνεργασία των δύο οργανισμών του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ αντίστοιχα, όπως και της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης. Αποτελεί υποχρέωσή μας να δούμε, όχι μόνο πώς θα λειτουργήσουμε τη Μονάδα, αλλά πώς θα μείνει ανοιχτή για να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, συνδυάζοντας την ψυχιατρική επιστημοσύνη με την απεξάρτηση. Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τοπική διοίκηση και το νοσοκομείο Χατζηκώστα και τους εμπλεκόμενους υπάρχουν και είναι ανοιχτοί, αλλά οι εξαρτημένοι θέλουν τη Μονάδα ανοιχτή και τους διαύλους να υπάρχουν για να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε ο κ. Λιάπης.

Παρατάθηκαν

τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών και στελεχών του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν, με την ανάπτυξη νέων Μονάδων και δομών, που διευρύνουν το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ και στην Ήπειρο και στα Ιόνια νησιά και στη Δυτ. Μακεδονία.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι μπήκε τέλος στην ανασφάλεια των εργαζόμενων, καθώς εξασφαλίστηκε η δέσμευση για την παράταση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ