Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 02:06
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Αναγκαία η λειτουργία της Μονάδας Detox

Off

Η περίοδος της πανδημίας και η αναγκαστική και αυτονόητη χρήση του Πολυδύναμου Κέντρου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, ως κλινική για ασθενείς με covid, επηρέασε καθοριστικά στην καθυστέρηση της προγραμματισμένης εδώ και χρόνια άλλωστε λειτουργίας της Μονάδας Detox στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει οι εμπλεκόμενοι φορείς από το υπ. Υγείας, και το νοσοκομείο μέχρι τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Με την πανδημία να φαίνεται τουλάχιστον πως περνά σε δεύτερη μοίρα, οι δικαιολογίες για το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων, θα πρέπει να εκλείψουν, καθώς οι ανάγκες ήταν και παραμένουν μεγάλες και κυρίως δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εξαρτήσεων από ουσίες ή το αλκοόλ, από Μονάδες που λειτουργούν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον τρεις – τέσσερις φορές υπήρξε η πληροφορία και φήμη αντίστοιχα, ότι η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας θα έρθει στα Ιωάννινα για να εγκαινιάσει τη νέα Μονάδα, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Για ένα ακανθώδες ζήτημα, το οποίο παραμένει και απασχολεί το ΚΕΘΕΑ, έκανε λόγο από τα Ιωάννινα, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, τονίζοντας με νόημα, πως πλέον δε μπορεί να υπάρχει για κανέναν η δικαιολογία της πανδημίας, που έχει υπερκεράσει τα πάντα.

«Η λειτουργία της Μονάδας αυτής στα Ιωάννινα είναι πραγματικά ένα σημείο τομής στη συνεργασία των δύο οργανισμών του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ αντίστοιχα, όπως και της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης. Αποτελεί υποχρέωσή μας να δούμε, όχι μόνο πώς θα λειτουργήσουμε τη Μονάδα, αλλά πώς θα μείνει ανοιχτή για να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, συνδυάζοντας την ψυχιατρική επιστημοσύνη με την απεξάρτηση. Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τοπική διοίκηση και το νοσοκομείο Χατζηκώστα και τους εμπλεκόμενους υπάρχουν και είναι ανοιχτοί, αλλά οι εξαρτημένοι θέλουν τη Μονάδα ανοιχτή και τους διαύλους να υπάρχουν για να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε ο κ. Λιάπης.

Παρατάθηκαν

τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών και στελεχών του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν, με την ανάπτυξη νέων Μονάδων και δομών, που διευρύνουν το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ και στην Ήπειρο και στα Ιόνια νησιά και στη Δυτ. Μακεδονία.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι μπήκε τέλος στην ανασφάλεια των εργαζόμενων, καθώς εξασφαλίστηκε η δέσμευση για την παράταση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ