Εκδηλώσεις

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Εκδήλωση στα Μάρμαρα για τον Αθανάσιο Ψαλίδα

Off

Στον Αθανάσιο Ψαλίδα είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή, 11 Ιουνίου στον χώρο της Μονής Αγίας Παρασκευής στα Μάρμαρα. 

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Μητρόπολη Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Δημοτική Ενότητα Μαρμάρων και η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν στο κοινό οι Σπύρος Εργολάβος και Χάρης Λεοντάρης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λειτουργία στην εκκλησία της Μονής Αγ. Παρασκευής και στη συνέχεια, μετά τις 10.00 θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους: Σπύρο Εργολάβο, φιλόλογο – συγγραφέα με θέμα «Ο Αθανάσιος Ψαλίδας, η Καπλάνειος Σχολή και το Λύκειο Λευκάδας», Βαρβάρα Παπαδοπούλου, αναπλ. Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων με θέμα «Τα Γιάννινα στην εποχή του Ψαλίδα», Ελένη Κουρμαντζή, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βελίκο Τύρνοβο Βουλγαρίας με θέμα «Αθανάσιος Ψαλίδας – Αικατερίνη Β΄: Μια αφιέρωση και ένα πόνημα (1791 – 1792)» και Αλέξανδρος Φαρμάκης, μέλος Δ.Σ. ΕΛΣΗ με θέμα «Ο Αθανάσιος Ψαλίδας και η διδασκαλία της φιλοσοφίας του». Συντονίζει ο Χάρης Λεοντάρης, φιλόλογος – συγγραφέας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ