Πολιτικό Ρεπορτάζ

Κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας για την αρχηγία στη Ν.Δ.

Off

Κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ την Κυριακή μεταξύ των δύο διεκδικητών Β. Μεϊμαράκη και Κ. Μητσοτάκη.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωση που έκανε από τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης φάνηκε ότι δεν θέλει να πάρει θέση μεταξύ των δύο και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του κόμματος.
«Οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Για τη στάση του στο μέλλον, τόνισε: «Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία».
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο και επέμεινε στις αρχές του «για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στον διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

Η ψηφοφορία
Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) του Ν. Ιωαννίνων έκανε γνωστό χθες, ότι οι επαναληπτικές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου από 07:00 έως 19:00 στα ίδια εκλογικά τμήματα. 
Στην εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. μπορούν να συμμετάσχουν μόνον όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκ. 2015 και ουδείς άλλος.
Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο ίδιο εκλογικό  τμήμα που ψήφισαν στην πρώτη εκλογή. 
Αν δεν προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οπουδήποτε αλλού.     
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα γίνεται μόνον με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή του διαβατηρίου, ή του διπλώματος οδήγησης, για την ταυτοπροσωπία τους. 
Η ψηφοφορία θα ασκείται χωρίς την καταβολή χρηματικού ποσού.  
Εγγραφές νέων φίλων και νέων μελών του κόμματος της Ν.Δ δε θα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της 10ης Ιανουαρίου στα  εκλογικά τμήματα.     

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου