Πολιτισμός

1ο Θερινό Σχολείο «Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές»

Off

Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών κοινοτήτων, αποτελεί το στοίχημα μιας σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αρίστη και τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Σχολείου με θέμα: «Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές».

Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία που θα αφορά την ομάδα εργασίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, διοργανώνονται και ανοικτές δράσεις. Πρόκειται για ομιλίες, εργαστήρια και συναυλίες που έχουν αφορμή επιμέρους ζητήματα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του ορεινού χώρου. «Στοιχεία όπως η ξερολιθιά, η κτηνοτροφία και τα ιερά δάση, ευελπιστούμε να δημιουργήσουν νέους στοχασμούς στους ερευνητές, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τον σύγχρονο πολίτη στα ζητήματα της περιβαλλοντικής κρίσης, της πολιτιστικής διαχείρισης και της ιστορικής μνήμης» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι ανοικτές δράσεις θα γίνουν από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου του 2023.

Οι διοργανωτές είναι: Αρχείων Τάξις, Δήμος Ζαγορίου, Ίδρυμα Ιωάννου Σαραλή, Σύλλογος Νέων Αρίστης.

Επιστημονική Επιτροπή: Γιώργος Γάσιας, Δρ. Ιστορίας, Αρχείων Τάξις, Χρήστος Ζαμπακόλας, Επίκουρος Καθηγητής Αρχειονομίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Φαίδων Μουδόπουλος-Αθανασίου, Δρ. Αρχαιολογίας, Καταλανικό Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας (Συντονιστής Δράσης)

Paul Halstead, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ