Ήπειρος

Κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση

Off

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Ο ιστορικός ρόλος του κόμματος στα πολιτικά πράγματα της χώρας, η πολιτική συγκυρία μέσα στην εντεινόμενη κρίση, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στον πρώτο γύρο, αποτελούν παραμέτρους που κάνουν αυτήν την εκλογική διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική.
Την προεδρία της ΝΔ διεκδικούν την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πλειοψήφησαν στον πρώτο γύρο. Παρά το μακρύ χρονικό διάστημα των εκλογών και ειδικά μετά την πρώτη Κυριακή, η πολιτικοποίηση της «μονομαχίας» ήταν έντονη και οι δύο διεκδικητές κατάφεραν να αναπτύξουν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς τους κάνοντας και πιο εύκολη την επιλογή των ψηφοφόρων. 
Το βλέμμα όλων βρίσκεται και στην επόμενη μέρα, με στόχο την ενότητα του κόμματος και την εντατικοποίηση της αντιπολιτευτικής του θέσης μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό σκηνικό με πολλά και σημαντικά θέματα να κυριαρχούν στην επικαιρότητα όπως είναι το ασφαλιστικό.

Τι πρέπει να γνωρίζουν
Για την εκλογική διαδικασία θυμίζουμε τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την αυριανή διαδικασία.
– Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
 – Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
 – Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
 – Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.
 – Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.
 – Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου