Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:36
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

Εκπαίδευση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία

Off

Η εκπαιδευτική δράση  «Κλεμμένες αρχαιότητες, λαοί χωρίς μνήμη» ολοκλήρωσε τη διαδρομή της στα Ιωάννινα μετά από μια χρονιά, από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Ιούνιο φέτος.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ομάδες σπουδαστών και φοιτητών καθώς και μέλη των τοπικών Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η, βρέθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων στο Ιτς Καλέ και συμμετείχαν σε μια πλούσια μουσειοπαιδαγωγική δράση με θέμα την αρχαιοκαπηλία

«Είναι έγκλημα η αρχαιοκαπηλία; Γιατί η αρχαιοκαπηλία πλήττει τη συλλογική μνήμη; Πώς αντιμετωπίζεται η αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα»; Αυτά ήταν κάποια από τα  ερωτήματα που συζητήθηκαν με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού και έντυπου  υλικού: βίντεο animatiom, ιστορίες κλειδιά, αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, επιδαπέδιο παιχνίδι κ.α.

Η κινητή πολιτιστική μονάδα σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας (ΤΕΠΕ) της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΔΑΜΕΕΠ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (ΔΤΠΠΑ) του ΥΠΠΟΑ.

Κατά την περίοδο 2022 – 2023, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση πραγματοποίησαν οι αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ιωαννίνων Σοφία Κίγκα και Μάτα Κορτζή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ