Πολιτισμός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ένα δίκτυο για την Παράκτια Πολιτιστική Κληρονομιά

Off

Ολοκληρώθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου η συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 και οργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στην αίθουσα «Σ. Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου, στην οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησής του μέχρι την προβλεπόμενη ολοκλήρωσή του στα τέλη Νοεμβρίου. Ακολούθησε επίσκεψη στα μεσαιωνικά κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου, στα οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υλοποιεί παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό εργαστήριο –workshop, κατά το οποίο παρουσιάστηκαν στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και το ευρύ κοινό της Θεσπρωτίας από τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του έργου εταίρους, τον επικεφαλής εταίρο Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηλείας, Κέρκυρας και Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Απουλίας, τα μνημεία – σταθμοί της πολιτιστικής διαδρομής που δημιουργήθηκε κατά μήκος της διασυνοριακής περιοχής Αδριατικής και Ιονίου στο πλαίσιο του προγράμματος και οι πραγματοποιούμενες παρεμβάσεις για τη προστασία και ανάδειξή τους.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ