Επικαιρότητα

Στα… δύο το Πάπιγκο για την υπόθεση Λαιμού

Off

Αποδεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα αναβολής της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων τα οποία αιτήθηκαν πολίτες, κάτοικοι της Κοινότητας Παπίγκου και όχι μόνο, ώστε να διακοπούν άμεσα οι εργασίες που εξελίσσονταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στην οδό πρόσβασης προς το οικόπεδο της οικογένειας Λαιμού και να απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα Παπίγκου.

Λίγες ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το ΣτΕ για τη διακοπή των εργασιών στις κατοικίες, το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των πολιτών, για τα παραπάνω αιτήματα.

Στο δικαστήριο όμως εκτός της νομικής εκπροσώπησης της οικογένειας Λαιμού από τον δικηγόρο Ιωαννίνων Μαν. Καπελίδη, παρέμβαση υπέρ της οικογένειας Λαιμού, άσκησαν και έξι (6) μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Παπίγκου, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι και στην τοπική κοινωνία δεν υπάρχει ομόθυμη στάση.

Η πλευρά της οικογένειας Λαιμού όπως ανέφερε σε επικοινωνία που είχαμε ο νομικός της εκπρόσωπος κ. Καπελίδης, ζήτησε την αναβολή στην έκδοση της προσωρινής διαταγής κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, μέχρι την οριστική εκδίκαση στις 27 Οκτωβρίου.

Από την άλλη, σε δηλώσεις του στο ITV, ο δικηγόρος Αθηνών Τρύφων Κόλλιας, που εκπροσωπεί τους προσφεύγοντες πολίτες αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των ενστάσεων, των προβληματισμών και των θέσεων των κατοίκων, λέγοντας ότι μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, οι πολίτες ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες για την παράνομη διάνοιξη οδού εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, αλλά και να σταματήσει η διέλευση βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα Παπίγκου καθώς εγείρονται ζητήματα ασφάλειας.

«Για εμάς η συνέχιση των εργασιών θα σημάνει μία περιβαλλοντική καταστροφή, μία αλλοίωση του τοπίου και επίσης, ότι θα ναρκοθετηθεί η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ένταξη της περιοχής του Ζαγορίου ως Πολιτιστικό Τοπίο στην Unesco», ανέφερε ο κ. Κόλλιας.

«Απόλυτη τήρηση

της νομιμότητας»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαιμού από την άλλη Μαν. Καπελίδης, απέρριψε τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς λέγοντας πως αφενός το σύνολο των εργασιών είναι απολύτως νόμιμες, με την οικογένεια να έχει τηρήσει στο ακέραιο το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία. «Ο κ. Λαιμός δεν είναι χθεσινός στο Πάπιγκο και το Ζαγόρι, αλλά είναι επισκέπτης και μάλιστα τακτικός για πολλά χρόνια, έχοντας αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή και την ανάπτυξή της. Η ενασχόλησή του επίσης με την προστασία του περιβάλλοντος σε πανελλαδικό επίπεδο δε θα επέτρεπε ποτέ στον ίδιο να κινηθεί διαφορετικά στην περίπτωση του Παπίγκου. Τον Ιούλιο του 2019 ζήτησε έγγραφη βεβαίωση από την Πολεοδομία ότι το οικόπεδο που ενδιαφερόταν να αγοράσει ήταν άρτιο, οικοδομήσιμο και εντός του οικισμού και η βεβαίωση αυτή δόθηκε τον Αύγουστο, στο όνομα του ιδιοκτήτη. Η άδεια εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εκ του Νόμου, αδειοδοτήσεις. Στο ίδιο όριο που βρίσκεται η επίμαχη έκταση, βρίσκονται και λειτουργούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες. Αναφορικά με τους φόβους που εκφράζει η άλλη πλευρά για την αντοχή της γέφυρας, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η γέφυρα έχει ενισχυθεί και μπορεί να αντέξει συνολικό βάρος μέχρι 36 τόνους και όχι μέχρι 15 τόνους που ήταν παλαιότερα, επομένως δε θα πρέπει να υπάρχει κανείς φόβος για αυτό», ανέφερε ο κ. Καπελίδης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ