Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:09
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2023
Εκδηλώσεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ Εκδήλωση μνήμης στο Δελβινακόπουλο

Off

Εκδήλωση στη μνήμη  των αγωνιστών, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στους απελευθερωτικούς αγώνες της χώρας ενάντια στους κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Δελβινακόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στη μνήμη τους στην Κοινότητα Δελβινακόπουλου, παρουσία συγγενών τους, του Δημάρχου Ζίτσας, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων της Κοινότητας  Δελβινακόπουλου και Κοκκινοχώματος, εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και πολιτιστικών συλλόγων και αδελφοτήτων.

Η εκδήλωση την οποία συντόνιζε ο Κώστας Στεργίου, περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών και έκλεισε με το μοιρολόι που ερμήνευσε μοναδικά ο Αντώνης Κυρίτσης με τη συνοδεία του κλαρίνου του Θεόδωρου Θεοδώρου.

Στον Πολύλοφο

Τη μνήμη του τέως κοινοτάρχη Πολυλόφου Σπυρίδωνος Βέργου τίμησε ο  Δήμος Ζίτσας. Με αφορμή την τέλεση ετήσιου μνημόσυνου από την εκδημία του, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε μαρμάρινη πλάκα στο κοινοτικό κατάστημα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στον Πολύλοφο.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, συγγενείς και κάτοικοι της Κοινότητας.

«Τιμούμε έναν άξιο συντοπίτη μας, που υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πάθος, όραμα, συνέπεια,  και ήθος αφήνοντας το δικό του στίγμα. Ο Σπύρος Βέργος εργάστηκε με ζήλο για το χωριό του, τον Πολύλοφο», ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ