Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 12:58
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2023
Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ «Τα τοπικά συμβούλια ισότιμοι συνεργάτες της δημοτικής αρχής»

Off

Τους υποψήφιους συμβούλους της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, παρουσίασε τη Δευτέρα το απόγευμα ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Ο ίδιος επισήμανε πως όλοι στην «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» πιστεύουν ακράδαντα ότι οι Δημοτικές κοινότητες ολοκληρώνουν και ισχυροποιούν την ταυτότητα του δήμου μας, ενώ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθούν με τα απαραίτητα μέσα, τους πόρους και τις αρμοδιότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα προβλήματα της καθημερινότητας και να διατηρήσουν την ιστορικότητα, τα χαρακτηριστικά και την αυτονομία τους.

«Τον παραπάνω στόχο, που αποτελεί κύρια δέσμευση της παράταξής μας, θα τον πετύχουμε με:

– Έγκριση ετήσιου οικονομικού προϋπολογισμού για κάθε Δημοτική κοινότητα.

– Αυτόνομη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση της πολιτικής.

– Δημιουργία Παραρτημάτων του Πνευματικού Κέντρου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με αυτοτελείς δράσεις και στήριξη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

– Λειτουργία αποκεντρωμένων διοικητικών δομών», είπε ο κ. Μπέγκας. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο Σταυράκι, στα Μάρμαρα, το Νεοχωρόπουλο και την Εξοχή, τις δημοτικές κοινότητες δηλαδή οι οποίες με τον «Καποδίστρια» συνέδεσαν αυτοδιοικητικά την πορεία τους με την πόλη, με αρνητικές όμως επιπτώσεις στην εξέλιξή τους.

Για το Νησί στο πρόγραμμα της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Ενεργειακά αυτόνομο Νησί, σύμφωνα με το πρότυπο της Αστυπάλαιας.

Ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη συντήρηση, ανάπλαση και ανάδειξη των μοναστηριών και των ιστορικών μνημείων και επέκταση των προγραμμάτων στα παραδοσιακά σπίτια και τον οικισμό (Μονές, σκευοφυλάκιο).

Στήριξη της λειτουργίας του Μουσείου φυσικής ιστορίας και κέντρου ενημέρωσης για τη λίμνη και το Νησί, που ιδρύθηκε από το φορέα διαχείρισης και βέβαια την αμέριστη στήριξή μας και στο μουσείο Αλή Πασά.

Συνέχιση της προσπάθειας για την ανάπτυξη ήπιων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως: περιηγητικός, ιστορικός, οικολογικός, διατροφικός κ.α.

Δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου Ηπειρωτικών προϊόντων (διατροφή, λαϊκή τέχνη, αργυροχρυσοχοΐα).

Συνέχιση της προσπάθειας για οργάνωση στον «Μπάρμπα Σαντά» πολυχώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων (εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις).

Βελτίωση της δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προμήθεια μικρού ταχύπλοου σκάφους για έκτακτες ανάγκες.

Εξασφάλιση μικρού ευέλικτου οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ