Τελευταία Νέα

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 11:56
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2023
Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ – Κάλεσε να συγκρίνουν και να κρίνουν

Off

Η ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του δήμου Ιωαννιτών από την επομένη των εκλογών είναι ο στόχος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, όπως προσδιόρισε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Νικ. Γκόντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα το πρωί της Τρίτης.

Πλαισιωμένος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης, ο κ. Γκόντας εξέφρασε καταρχάς τις ευχές προς κάθε κατεύθυνση για καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα της έκθεσης στα κοινά, κάτι που όπως είπε, προϋποθέτει και απαιτεί θυσίες από τους υποψηφίους.

Στο περισσότερο πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γκόντας απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους στον δήμο Ιωαννιτών, τους κάλεσε να συγκρίνουν και να κρίνουν πριν αποφασίσουν για το ποια παράταξη εγγυάται την καλύτερη δυνατή πορεία του δήμου και της πόλης.

«Το δίλημμα που θα πρέπει να έχουν οι συμπολίτες μας είναι αυτό της σύγκρισης του έργου που έγινε επί ημερών μας και του σχεδόν μηδενικού έργου που έγινε όλα τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Γκόντας που κλήθηκε όμως στη συνέχεια να απαντήσει και εάν συμπεριλαμβάνει στις περιόδους του μηδενικού έργου και την περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας στην οποία μετείχε η παράταξη μέχρι πριν λίγους μήνες.

«Μπροστά στον κίνδυνο της ακυβερνησίας οφείλαμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους δημότες. Συμπλεύσαμε για το κοινό, καλό αλλά δεν ταυτιστήκαμε. Είχαμε σοβαρές διαφωνίες που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσφέραμε στελέχη που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς να λάβουν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα γιατί ήταν απαράβατος όρος μας οι θέσεις διοίκησης που θα αναλάμβαναν να είναι άμισθες. Συμπορευτήκαμε, αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε όλα όσα θέλαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμιση των έργων

Ο κ. Γκόντας παραδέχθηκε πως ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η παράταξη είναι και το ότι οι ψηφοφόροι των μικρότερων ηλιακών κατηγοριών δε γνωρίζουν γιατί δεν έζησαν, αλλά και δεν έμαθαν στη συνέχεια το αποτύπωμα της δημοτικής θητείας και τα έργα που έγιναν στις τρεις συνεχόμενες περιόδους από τοι 1998 μέχρι το 2010.

«Πεζοδρομήσεις, Grand Serai, Οίκος Ευγηρίας, 3 παιδικοί σταθμοί, αναπλάσεις μεγάλων περιοχών, Κενάν Μεσαρέ, υπόγειο πάρκινγκ και κατασκευή πάρκινγκ στα Ταμπάκικα είναι ένα  μικρό μέρος από τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε τους δημότες η τότε δημοτική αρχή.

Εμείς αφήσαμε πίσω μας πολλά έργα πνοής για τα οποία δεν χρεώθηκε ο Δήμος ούτε ένα ευρώ αλλά αντίθετα δημιουργήσαμε έσοδα που έκτοτε εισρέουν στα ταμεία του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκόντας στην επέκταση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αλλά και στην παραχώρηση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου τονίζοντας πως είναι μία δύσκολη περίπτωση που απαιτεί σκληρή και προσεκτική δουλειά, η παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου στον δήμο.

Το ψηφοδέλτιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ως το πιο ποιοτικό που έχει ποτέ παρουσιαστεί τονίζοντας ότι απαρτίζεται από άτομα με εμπειρία και γνώση αλλά και νέα στελέχη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε «τοξικά στελέχη που αποβλήθηκαν από την παράταξη», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για ποιους αναφέρεται.

Τέλος, ο κ. Γκόντας απηύθυνε στους δημότες ανοιχτό κάλεσμα για την κεντρική εκδήλωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο ξενοδοχείο Du Lac.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ