Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 01:27
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Ενίσχυση για την αγορά σχολικών ειδών

Off

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής περιόδου η Energean ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ευάλωτες οικογένειες του δήμου Ζίτσας, αφήνει το έντονο κοινωνικό της στίγμα.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Energean προσέφερε 120 δωροεπιταγές (voucher) για την αγορά σχολικών ειδών από τοπικές επιχειρήσεις σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ζίτσας.

Για την Energean η φετινή χρονιά είναι η τρίτη συνεχόμενη σε πανελλαδικό επίπεδο που υλοποιεί την πρωτοβουλία της με τίτλο «Επιστροφή στα θρανία – Back to school», δωρίζοντας δωροεπιταγές έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα στην Καβάλα και στην Θάσο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Ζίτσας Γεώργιος Ράδος ήταν αυτός που παρέλαβε εκ μέρους του δήμου και για λογαριασμό των ωφελούμενων, τις δωροεπιταγές από τον εκπρόσωπο της Energean Σωτήρη Χιωτάκη, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης της Energean για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες.

«Κάθε προσφορά για την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας και δη των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι ευπρόσδεκτη είτε από την κοινωνία των πολιτών είτε από τις εταιρείες και για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Energean για την ευγενική της χειρονομία και προσφορά», ανέφερε ο κ. Ράδος.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Χιωτάκης μετέφερε την χαρά και ικανοποίηση της εταιρείας αφενός για την ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή του δήμου Ζίτσας και την βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη αφετέρου όμως και τον προβληματισμό για την διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική ανάγκη αντίστοιχων παρεμβάσεων σε ολόκληρη τη χώρα, ως δείγμα όπως ανέφερε των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν πολλές οικογένειες.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Energean είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία μας “Επιστροφή στα θρανία – Back to school” σε τρεις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι βλέποντας ότι αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο.

Η πρωτοβουλία μας στηρίζει αυτά τα παιδιά στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ θα έχουν υλοποιηθεί μόνο όταν η κοινωνία μας δεν θα έχει πλέον ανάγκη από ανάλογες πρωτοβουλίες. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προχωρούν σημαντικές επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη στην οικονομία, εισόδημα για τους πολίτες και νέες θέσεις εργασίας, πάντα με όρους αειφορίας με φροντίδα προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ