Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ένσταση από την παράταξη Κολόκα για τη μη ανακήρυξη

Off

Νέα δεδομένα προέκυψαν για τις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών στις 8 Οκτωβρίου μετά τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Παντελή Κολόκα.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων περί μη ανακήρυξης του συνδυασμού στο σύνολό του αναφέρεται στη μη κάλυψη των ελαχίστων προϋποθέσεων όπως αυτές ορίζονται σε σχέση με την κάλυψη των Τοπικών Κοινοτήτων με υποψηφίους.

Η παράταξη αντέδρασε άμεσα και υπέβαλε ήδη ένσταση κατά του κύρους της απόφασης ανακήρυξης ζητώντας την κατεπείγουσα εκδίκασή της κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής η παράταξη Κολόκα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με έκπληξη, σήμερα η παράταξή μας, έλαβε την απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, όπου δεν ανακηρύσσει την υποψηφιότητα μας, διότι δεν περιλαμβάνει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων που ορίζεται στο άρθρο 15 παρ. 2 περ β του Ν 4804/2021, λόγω ακύρωσης δύο υποψηφίων μας, σε τοπικά συμβούλια, για λόγους που η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν συμπεριέλαβε τα ορθά στοιχεία, προς το Πρωτοδικείο.

Ως εκ τούτου σεβόμενοι απόλυτα την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά έχοντας, τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν είχαν στην διάθεσή τους οι Δικαστές για την ορθή κρίση τους, θα προβούμε σε αίτηση μεταρρύθμισης της εν λόγω απόφασης στο αρμόδιο Δικαστήριο, για την Δίκαιη Ανακήρυξη της παράταξής μας.

Για την «άρρωστη» πολιτικά επίθεση που δέχεται, ο επικεφαλής της παράταξής μας, από συγκεκριμένα κέντρα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό, τόσο των υποψηφίων μας, όσο και των ψηφοφόρων μας, αλλά και την προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμησής του, επιφυλασσόμαστε, να απαντήσουμε στις κάλπες…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφαση γίνεται αναφορά περί μη έγκυρης συμμετοχής δύο υποψηφίων συμβούλων της παράταξης στις Κοινότητες Ασβεστοχωρίου και Κοσμηράς αντίστοιχα, συμπαρασύροντας όμως και την παράταξη στο σύνολό της, απόφαση που βρίσκει αντίθετη την παράταξη.

Εκτός και η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δ. Πωγωνίου

Επίσης εκτός των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου έμεινε και η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Πωγωνίου αλλά και κάποιοι μεμονωμένοι υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων τόσο σε δήμους όσο και στην περιφέρεια Ηπείρου χωρίς όμως να επηρεάζονται οι παρατάξεις που θα λάβουν κανονικά μέρος στις εκλογές.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ