Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:37
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Αντιπαράθεση για τη μετάδοση στο δημοτικό συμβούλιο

Off

Από έντονη αντιπαράθεση για τους λόγους που δε μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά και από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, η τελευταία, εκτός απροόπτου, πριν την εκλογική μάχη της 8ης Οκτωβρίου.

Η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Δημ. Παπαγεωργίου και η πρόεδρος του Σώματος Ελ. Ακονίδου έκαναν επίκληση των προβλέψεων και των περιορισμών που θέτει το υπ. Εσωτερικών και το ΕΣΡ αντίστοιχα για τις εμφανίσεις των υποψηφίων επικεφαλής αλλά και δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πως κρίθηκε σκόπιμο να μη δημιουργηθεί κάποιο θέμα με έναν ή περισσότερους υποψηφίους ενόψει εκλογών. Στον αντίποδα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ειδικότερα η «Ενότητα Πολιτών» αλλά και η παράταξη «Ιωάννινα 2023» απέδωσαν σκοπιμότητα στη δημοτική αρχή και για τη μη μετάδοση της συνεδρίασης στο διαδίκτυο όσο και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, παρότι πάντως η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή και για τις κάμερες και τα μικρόφωνα των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και όχι μόνο.

Η όποια ένταση πάντως υπήρξε, εξαντλήθηκε εντός της αίθουσας με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη να τονίζει πως δόθηκε εντολή από τη δημοτική αρχή για τη μη μετάδοση της συνεδρίασης και πως αυτή (σ.σ η συνεδρίαση) θα μπορούσε και θα έπρεπε να μεταδοθεί αφού αποτελεί άσκηση καθήκοντος και δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των εμφανίσεων που θέτει το ΕΣΡ.

Ο κ. Μπέγκας στηλίτευσε το γεγονός πως η απόφαση για τη μη αναμετάδοση της συνεδρίασης πάρθηκε μετά από νομική γνωμοδότηση του ίδιου του δημάρχου κι όχι της νομικής υπηρεσίας του δήμου που είναι αρμόδια. Καταλήγοντας ο κ. Μπέγκας στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για αντιθεσμικές και μονομερείς αποφάσεις με στόχο την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά παράλληλα και για μία ημερήσια διάταξη με θέματα μικρών ή και μεγαλύτερων εξυπηρετήσεων σε ημετέρους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ