Επικαιρότητα

Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της φοιτήτριας

Off

Εισαγγελική παραγγελία με την οποία ορίζει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αδίκημα προς διερεύνηση την ανθρωποκτονία από αμέλεια, διέταξε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας στο ΠΓΝΙ, έχοντας κάνει εισαγωγή λόγω αμυγδαλίτιδας.

Η προανάκριση είχε ξεκινήσει από το ΑΤ Ιωαννίνων που έλαβε καταθέσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δηλαδή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είχαν την ευθύνη της ιατρικής παρακολούθησης της νεαρής κοπέλας και το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν των εισαγγελικών αρχών με τον Εισαγγελέα να διατάζει την έναρξη της προανάκρισης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσία και του ειδικού ιατροδικαστή Δημήτριου Γαλεντέρη από τη Θεσσαλονίκη που ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια της κοπέλας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιβεβαιώνεται η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα λόγω της οποίας η 20χρονη νοσηλεύθηκε στο ΠΓΝΙ, ωστόσο για όλα τα υπόλοιπα θα χρειαστεί χρόνος, ώστε να ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Σχετικά με την περίπτωση ιατρικού λάθους ο κ. Γαλεντέρης είπε πως θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ο ιατρικός φάκελος της κοπέλας πριν βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Βαρύ κλίμα στο ΠΓΝΙ

Η υπόθεση του χαμού της νεαρής κοπέλας από τη Χίο που ήρθε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επέστρεψε όμως στο νησί και την οικογένειά της, έτσι όπως δε θα έπρεπε ποτέ να επιστρέφει κανένας νέος άνθρωπος, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και για αυτό άλλωστε έχει προκαλέσει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον των μέσων πανελλαδικής εμβέλειας. Στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκονται οι γονείς της κοπέλας που δε μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή η κόρη τους, με τον πατέρα της να λέει σε δηλώσεις του ότι οι γιατροί τους καθησύχαζαν ότι όλα θα πάνε καλά και πως θα της χορηγούσαν διπλές αντιβιώσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε με την αμυγδαλίτιδα και τον πυρετό. Στο ΠΓΝΙ η εσωτερική διαδικασία ελέγχου που διατάχθηκε από την 6η ΥΠΕ εξελίσσεται με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών τόσο από την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική όσο και από την Παθολογική, ώστε να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπήρξε η ενδεδειγμένη θεραπευτική προσέγγιση της ασθενούς ή εάν υπήρξαν λάθη, πλημμέλειες ή παραλείψεις που επηρέασαν ή εν τέλει οδήγησαν στο μοιραίο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ