Επικαιρότητα

ΕΛΕΝΗ ΑΚΟΝΙΔΟΥ – Μιλάω πάντα με τις πράξεις μου και τα έργα

Off

Aνέλαβε στη θητεία της έναν από τους πιο απαιτητικούς τομείς, αυτόν του πολιτισμού. Η Ελένη Ακονίδου, δικηγόρος, εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2019 και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στο πλευρό του σημερινού δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Η κα Ακονίδου μιλάει για τα Γιάννενα που αλλάζουν, την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αναλαμβάνοντας την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη όλων των επιμέρους τομέων του πολιτισμού και θέλησε να δώσει νέα προοπτική σε τμήματα ενώ την ίδια ώρα εξορθολόγησε το δύσκολο κομμάτι των οικονομικών που είχε δεχτεί σοβαρό πλήγμα την διετή περίοδο της πανδημίας. Η Ελένη Ακονίδου χρειάστηκε να δουλέψει μεθοδικά και ενίοτε ριζοσπαστικά προκειμένου να πετύχει την ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων ενώ έθεσε τις βάσεις για την ενίσχυση και την διεύρυνση συνεργασιών με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς εντός και εκτός της χώρας. Το Πνευματικό Κέντρο και ο τομέας του Πολιτισμού στην διάρκεια της θητείας της Ελένης Ακονίδου προχώρησε στην σύμπραξη με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τα Plasmata II ενώ απέσπασε βραβείο για την ενίσχυση εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας σε πολιτιστικά δρώμενα. Κατά την διάρκεια της θητείας της εργάστηκε από κοινού με τον αείμνηστο Μωυσή Ελισάφ για την ένταξη του έργου της ριζικής ανακατασκευής του κτιρίου του Πνευματικού προϋπολογισμού 4.6 εκ. ευρώ. Το Πνευματικό Κέντρο σε λίγο καιρό θα είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και μουσικής.

Είστε εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Μιλήστε μας για αυτή σας την απόφαση;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά της πόλης ξεκίνησε το 2019 με την εκλογή μου στο πλευρό του αείμνηστου δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ. Στο πρόσωπο του οποίου, είδα μια φωτεινή προσωπικότητα που μόνο καλό ήθελε να προσφέρει στην πόλη που τόσο αγάπησε.

Δυστυχώς, η ζωή δεν μας ρωτάει και η απώλεια μας συγκλόνισε όλους.  Η απόφαση να συμπορευτώ στο πλευρό του Δημήτρη Παπαγεωργίου ήταν μονόδρομος καθώς ουσιαστικά με τον σημερινό δήμαρχο μας ενώνει το ίδιο όραμα για την συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ο Μωυσής.

Τους τελευταίους μήνες μετά την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ,  η δημοτική αρχή και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου που ανέλαβε τα ηνία της δημοτικής αρχής,  προχωρά την υλοποίηση σειράς έργων που είχαν σχεδιαστεί. Το έργο αυτό οφείλουμε να το προασπίσουμε όλοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων και διαφορετικών προσεγγίσεων. Άλλωστε, όλοι για το καλό της πόλης εργαζόμαστε.

Αν σας ζητούσαμε να ιεραρχήσετε τα πιο σημαντικά που έχουν επιτευχθεί στον τομέα σας την περίοδο της προεδρίας σας στο Πνευματικό Κέντρο ποια θα βάζατε πρώτα και γιατί; Κληθήκατε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις;

Στην διάρκεια της πορείας μου προσπάθησα να εργαστώ αρμονικά με όλους και να επιλύσω προβλήματα που υπήρχαν. Προβλήματα,  που πολλές φορές η επίλυσή τους δεν ήταν πάντα εναρμονισμένη με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει το Πνευματικό Κέντρο και που στην πραγματικότητα η υιοθέτησή τους εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων του παρελθόντος, ήταν μονόδρομος. Ωστόσο, προσπάθησα και πέτυχα ακόμη και αυτές οι δύσκολες αποφάσεις, να έχουν προσωρινό χαρακτήρα και έθεσα στο επίκεντρο τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Απόδειξη ότι θέτω στο επίκεντρο τους εργαζόμενους στις δομές του Πολιτισμού είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο το οποίο και αναβαθμίζεται συθέμελα,  θα είναι αποκλειστικά και μόνο στην δική τους καθημερινή χρήση ώστε να έχουν το δικό τους σπίτι, την δική μας κοιτίδα πολιτισμού.

Δεν θα μπω στην λογική της απαρίθμησης εκδηλώσεων και συνεργασιών γιατί για εμένα δεν υπάρχει διαχωρισμός καθώς όλα όσα έγιναν, και είναι πολλά και σημαντικά, είναι πολιτισμός. Από την ζωγραφιά του μικρού παιδιού στα ΚΔΑΠ μέχρι την συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας, τα διεθνή συνέδρια, τις συνεργασίες με πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες πολλών χωρών.

Η απώλεια του Μωυσή Ελισάφ έφερε αλλαγές. Μια εξ αυτών ήταν και η εκλογή σας στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου. Πόσο διαφορετικός και δύσκολος είναι αυτός ο ρόλος;

Για μένα είναι τιμητική η ανάδειξη στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένας δύσκολος ρόλος που απαιτεί προετοιμασία, διάβασμα και κυρίως απαιτεί να κρατάς τις ισορροπίες καθώς ο πρόεδρος, είναι πρόεδρος όλων.  Αυτό,  είναι το μεγάλο στοίχημα που έχω θέσει στον εαυτό μου. Να είμαι πρόεδρος όλων.

Εφόσον εκλεγείτε τι θέλετε να πετύχετε στην επόμενη θητεία;

Είμαι σταθερά προσανατολισμένη στην προσφορά. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει μοναδικό κίνητρο να προσφέρουμε και να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Η ανάπτυξη, η εξωστρέφεια, η δημιουργία περισσότερων λειτουργικών υποδομών καθώς και η ολοκλήρωση πολλών σημαντικών έργων που ήδη έχουν ξεκινήσει είναι μερικά από όσα θέλω να πετύχουμε.  Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ακόμη και μέσα σε λίγο διάστημα έχει αποδείξει ότι θέλει να οδηγήσει τα Γιάννενα στην νέα εποχή.

Μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου τι θέλετε να πείτε στους πολίτες;

Ο ρόλος των δημοτών είναι αναμφίβολα σημαντικός. Οι πολίτες κρίνουν και μας  αξιολογούν.  Μιλάω πάντα με τις πράξεις μου και τα έργα. Ζητώ να αξιολογήσουν την προσπάθειά μου και το κίνητρό μου που δεν είναι άλλο από την αγάπη μου για την πόλη. Τα Γιάννενα των γραμμάτων, του πολιτισμού και της προσφοράς.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ