Τελευταία Νέα

Πανέτοιμος και με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ
Με «σφραγίδα» ΥΠΕΘΑ η απαξίωση της επετείου απελευθέρωσης
«Μια συνηθισμένη μέρα…» στην Δημοτική Πινακοθήκη
Με συναίνεση η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου
ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Ελλάδα στην καρδιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας
Υπάρχει ανάγκη για νέο στρατηγικό σχέδιο για την Ήπειρο
Τα του Καίσαρος…
Κινητό Κέντρο επιχειρήσεων και στην Ήπειρο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Στη διοίκηση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΓΝΙ Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Σοβαρό τροχαίο στη Νιάρχου, ευτυχώς χωρίς θύματα
Εκδήλωση της «Νίκης» με τον Δ. Νατσιό
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 09:36
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Τι δείχνουν οι αποδόσεις για Περιφέρεια και Δήμο

Off

Μία δυνατότητα να διακρίνει κάποιος τις τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των επικείμενων εκλογών παρέχουν οι δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο στην παρούσα τουλάχιστον φάση για τις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο και τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της Ηπείρου και έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα, τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις δεν έγιναν ή για να το πούμε ακριβέστερα, ελάχιστες είδαν το φως της δημοσιότητας και αυτές αποσπασματικά.

Αντίθετα, στο διαδίκτυο και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλές «δημοσκοπήσεις» που απέχουν όμως μακράν από το να χαρακτηριστούν έγκυρες αφού δε διέπονται από τους βασικούς κανόνες των δημοσκοπήσεων όπως είναι το καθορισμένο δείγμα, η υποβολή ερωτημάτων και η επιβεβαίωση σε μεγάλο ποσοστό των αληθών απαντήσεων μέσα από άλλες ερωτήσεις και γενικότερα της μεθοδολογίας που επιτρέπει την έκδοση κάποιων στοιχειωδών έστω συμπερασμάτων.

Μία άλλη εναλλακτική όμως για την αποτύπωση της τάσης του εκλογικού σώματος – και αυτή με επιφύλαξη – τη δεδομένη χρονική στιγμή προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρείες, εκείνες τουλάχιστον που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, έχοντας συμπεριλάβει στα δελτία τους, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές.

Στην πράξη, δύο είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που δίνουν αποδόσεις για τις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο και τον δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις δύο αναμετρήσεις, την εκτιμώμενη σειρά κατάταξης των υποψηφίων που είναι ίδια με πολύ μικρές αποκλίσεις.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου η stoiximan δίνει ως ακλόνητο φαβορί τον Αλ. Καχριμάνη με απόδοση μόλις 1.05 για να ακολουθήσει ο Σπ. Ριζόπουλος με απόδοση 6.00, ο Λ. Γεωργόπουλος με απόδοση 12.00 και πιο πίσω ο Γ. Στέφος με απόδοση 30.00, ο Στεφ. Ζούμπας με απόδοση 35.00 και πιο πίσω ο Γ. Πρέντζας με απόδοση 50.00 ενώ δεν αναφέρεται ο Ζ. Γαλατάς.

Παρόμοια είναι η σειρά αλλά και οι αποδόσεις στη Novibet που δίνει 1.07 στον Αλ. Καχριμάνη, 5.50 στον Σπ. Ριζόπουλο, 13.00 στον Λ. Γεωργόπουλο, 31.00 στον Γ. Στέφο, 41.00 στον Στεφ. Ζούμπα και από 51.00 στους Γ. Πρέντζα και Ζ. Γαλατά αντίστοιχα.

Και οι δύο εταιρείες αξίζει να σημειωθεί ότι κλείνουν τα στοιχήματα για τις εκλογές στην Περιφέρεια την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, χωρίς να προβλέπουν καν τη διαδικασία της εκλογής στο δεύτερο γύρο.

«Βλέπουν» καθαρή πρωτιά

για τον Δημ. Παπαγεωργίου

Επίσης όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία των αποδόσεων των στοιχηματικών για τις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών. Αμφότερες δίνουν φαβορί τον Δημ. Παπαγεωργίου με την απόδοση μάλιστα να «πέφτει» τις τελευταίες ημέρες, καθώς από το 1.80 τις προηγούμενες ημέρες, η απόδοση στη stoiximan έπεσε στο 1.30 με τον Θ. Μπέγκα να ακολουθεί με απόδοση 2.40 και στην τρίτη θέση την Τατ. Καλογιάννη με απόδοση 9.00. Ο Νικ. Γκόντας ακολουθεί με απόδοση 20.00, ο Παν. Κολόκας με απόδοση 30.00 και με απόδοση 100.00 οι Ολ. Τσουμάνη και Χρ. Πατσούρας αντίστοιχα.

Η novibet παρουσιάζει μία διαφοροποίηση στον δήμο Ιωαννιτών, ανεβάζοντας τον Νικ. Γκόντα στην τρίτη θέση, δίνοντας μικρότερη απόδοση σε αυτόν από την Τατ. Καλογιάννη, ενώ στη συγκεκριμένη στοιχηματική δε δίνεται η επιλογή του Παν. Κολόκα. Η νίκη του Δημ. Παπαγεωργίου δίνει απόδοση 1.70, ακολουθεί ο Θ. Μπέγκας με 2.10, ο Ν. Γκόντας με 5.50, η Τατ. Καλογιάννη με 8.00 και με 51.00 η κα Τσουμάνη και ο κ. Πατσούρας αντίστοιχα. Η πρόβλεψη ωστόσο για τον δήμο Ιωαννιτών «δείχνει» προς τη διεξαγωγή του β’ γύρου με τα στοιχήματα να μπορούν να γίνουν μέχρι την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Αναμφίβολα, οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών δεν αποτελούν δημοσκοπήσεις από την άλλη όμως αποτυπώνουν μία τάση του εκλογικού σώματος, η οποία εισπράττεται από διάφορες παραμέτρους και παράγοντες που περιλαμβάνουν ακόμη και δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Και αν κάτι μπορεί να πει κάποιος ως «πλεονέκτημα» για να εμπιστευθεί τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών, αυτό είναι το ότι καμία εταιρεία δε θα ρίσκαρε να χάσει τα λεφτά της, δίνοντας μεγαλύτερες αποδόσεις σε εκείνους που θεωρεί ως φαβορί των αναμετρήσεων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ