Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:12
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Πώς έγινε η ανατροπή στον Δήμο Αρταίων

Off

Μία από τις πλέον ηχηρές ανατροπές που σημειώθηκαν στις δημοτικές εκλογές στην Ήπειρο ήταν αυτή στον δήμο Αρταίων όπου ο Χριστόφορος Σιαφάκας, επικεφαλής της παράταξης «Υπεύθυνα Μαζί» επικράτησε από την πρώτη Κυριακή του νυν δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,07%.

Η προεκλογική αντιπαράθεση «χτύπησε κόκκινο» στην Άρτα ειδικά το τελευταίο δίμηνο κάτι αναμενόμενο βέβαια σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο κ. Σιαφάκας και πολλά στελέχη της παράταξης, προέρχονται από την παράταξη του κ. Τσιρογιάννη, έχοντας διατελέσει σημαίνοντα στελέχη της και σε θέσεις αντιδημάρχων, όμως διαχώρισαν άλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα τη θέση του από τις πολιτικές της δημοτικής αρχής και συμμετείχαν στο φιλόδοξο εγχείρημα της νέας παράταξης.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία όπως ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στο ITV ο κ. Σιαφάκας, τονίζοντας ότι η Άρτα έδειξε ότι επιζητούσε και είχε ανάγκη την αλλαγή και αυτό επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν οι δημότες στην παράταξη «Υπεύθυνα Μαζί» και στον ίδιο προσωπικά.

«Μία προσπάθεια δέκα περίπου μηνών, που ξεκινήσαμε από το μηδέν, έφτασε στη μεγάλη ανατροπή γιατί αυτήν την ανατροπή την ήθελαν οι Αρτινοί. Συγκροτήσαμε μία νέα παράταξη, διαμορφώσαμε ένα πλήρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, είδαμε ότι ο κόσμος χρειαζόταν την αλλαγή και απευθυνθήκαμε με καθαρό λόγο ευελπιστώντας ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το μέλλον της Άρτας», ανέφερε αρχικά.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων τόνισε πως η πολιτική που θα εφαρμόσει θα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, ο ένας της καθημερινότητας και ο δεύτερος της υλοποίησης των μεγάλων έργων που είτε δεν έχουν καν ξεκινήσει, είτε έχουν καθυστερήσει σημαντικά.

«Θέλουμε να έχουμε χαρούμενους και ευτυχισμένους τους δημότες μας και αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκύψει μέσα από την βελτίωση της καθημερινότητας, με καλύτερη καθαριότητα, με περισσότερο πράσινο, με καλύτερες παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους. Ο δεύτερος άξονας είναι τα έργα γιατί επείγουν οι παρεμβάσεις για την οριοθέτηση του Αράχθου, χρειάζεται να ανοίξουμε επιτέλους το Κάστρο της Άρτας, να προχωρήσουμε στη λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου που έχει καθυστερήσει σημαντικά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιαφάκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ