Ήπειρος

Κοιμούνται περισσότερο ήσυχοι φέτος

Off

Μπορεί να μην κατάφεραν λόγω μη πρόβλεψης στη σχετική νομοθεσία, να αποζημιωθούν για τις πλημμύρες που κατέστρεψαν την παραγωγή τους πριν από τρία χρόνια, τουλάχιστον αυτή τη φορά μπορούν να κοιμούνται περισσότερο ήσυχοι, ότι δεν κινδυνεύουν από το ίδιο φαινόμενο. 
Ο λόγος για τους παραγωγούς του κάμπου Λαψίστας, μέλη του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας που είδαν τη σοδειά τους να χάνεται πριν από τρία χρόνια, και δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά, χωρίς οι εκκλήσεις τους για καθαρισμό της τάφρου Λαψίστας στο χρόνο που έπρεπε, αλλά και για διαφορετική διαχείριση του θυροφράγματος της Παμβώτιδας, να έχουν εισακουστεί.
Αυτή τη χρονιά πάντως τα πράγματα είναι διαφορετικά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας Χαράλαμπο Παππά, αφού η τακτική του ΓΟΕΒ που εκτονώνει ολόκληρο το χειμώνα τις ποσότητες των νερών της λίμνης, αφήνοντας ανοιχτό το θυρόφραγμα έχει θετικά αποτελέσματα.
«Έγινε αυτό που ζητούσαμε χρόνια, να μένει ανοιχτό το θυρόφραγμα ώστε να πέφτει η στάθμη της λίμνης τους μήνες αυτούς και στη συνέχεια να ρυθμίζεται αναλόγως, ώστε να αποφεύγουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα», τόνισε ο κ. Παππάς, που έκανε μνεία και στη συνεργασία του ΤΟΕΒ με την Περιφέρεια Ηπείρου για τον καθαρισμό της τάφρου Λαψίστας και τη μεγαλύτερη δυνατότητα που έχει πλέον να διοχετεύει νερό στη σήραγγα Λαψίστας και από εκεί στον Καλαμά.
Ο κ. Παππάς τέλος, αναφέρθηκε και στη λειτουργία των ΤΟΕΒ, λέγοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως λύση θα μπορούσε να δοθεί εάν οι ΤΟΕΒ επέστρεφαν ως προς τη διαχείρισή τους στις περιφέρειες.
«Οι δήμοι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να ελέγξουν τους ΤΟΕΒ και αυτό πρέπει να αλλάξει και οι ΤΟΕΒ να περάσουν ξανά στις περιφέρειες», σημείωσε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου