Επικαιρότητα

Η πανεπιστημιακή κοινότητα και πάλι στον δρόμο του αγώνα

Off

«Για να ιδρύσει η κυβέρνηση ιδιωτικά Πανεπιστήμια έπρεπε πρώτα να απαξιώσει τα δημόσια ΑΕΙ», τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά το χαιρετισμό της 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επεσήμανε πως «η δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση λειτουργεί σε συνθήκες στελεχιακής και χρηματοδοτικής ασφυξίας» και ότι «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποδυναμώνει τα περιφερειακά ΑΕΙ και δημιουργεί πελατεία για τα κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει να ιδρύσει η ΝΔ».

Η βουλευτής Ιωαννίνων υποστήριξε ακόμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπατήσει το Σύνταγμα και το Άρθρο 16, όπως και να επιτεθεί με όσα μέσα διαθέτει στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς που υπερασπίζονται τα ΑΕΙ και τη δημόσια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως κάθε προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ηττηθεί και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθεί στο πλάι των φοιτητών και της νέας γενιάς, αλλά και της κοινωνίας που εμπιστεύεται διαχρονικά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών της.

«Η αντίθεσή μας είναι δεδομένη και η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό απαιτούμε, μεταξύ άλλων, το διπλασιασμό της χρηματοδότησης, το διπλασιασμό των μελών ΔΕΠ και του επιστημονικού προσωπικού με ουσιαστική αύξηση των αποδοχών τους, τα δωρεάν μεταπτυχιακά για όλες και όλους, τη δημοκρατική διοίκηση και λειτουργία του Πανεπιστημίου, την ενίσχυση των υποτροφιών, την άμεση κατάργηση της ΕΒΕ, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να βγούμε στο δρόμο του αγώνα. Στο πλευρό των φοιτητών και της νέας γενιάς. Στο πλευρό της κοινωνίας που εμπιστεύεται διαχρονικά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών της. Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι και μαχητικοί, θα τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε για μια ακόμη φορά», κατέληξε.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ