Ήπειρος

Γέμισε… αφρούς η λίμνη

Off

Μία αποκρουστική εικόνα εμφανίζει ένα σημείο της λίμνης Παμβώτιδας στην περιοχή «Σκάλα» από το μεσημέρι της Κυριακής, για δεύτερη φορά μάλιστα μέσα σε λίγες εβδομάδες.
 Ένας κίτρινος αφρός, έχει καταλάβει την επιφάνεια της λίμνης, δημιουργώντας μία εξαιρετικά άσχημη εικόνα για κάθε διερχόμενο από το σημείο και που παράλληλα αποτελεί και μία ακόμη γροθιά σε εκείνους που είτε υποστηρίζουν, ότι τα προβλήματα της Παμβώτιδας έχουν επιλυθεί είτε πως υπάρχει καθημερινή εποπτεία και έλεγχος. Ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης συνέλεξε δείγματα από το σημείο τα οποία θα σταλούν για χημική ανάλυση, όμως με μία μακροσκοπική εξέταση φαίνεται, ότι δεν πρόκειται για λύματα, αλλά για υγρό που έχει αναμιχθεί με κάποιο έλαιο. Ένα τέτοιο υγρό, (σαπουνέλαιο) χρησιμοποιείται στις γεωτρήσεις που γίνονται για την γεωθερμία και είναι πιθανό σε κάποια σημείο στην παραλίμνια περιοχή να εκτελούνται εργασίες ακόμη και σε κάποιο σπίτι και το υγρό αυτό, αντί να συλλεχθεί, να οδηγήθηκε μέσω αγωγού στο δίκτυο των ομβρίων και από εκεί στη λίμνη. Διερχόμενοι πάντως από το σημείο δεν έκρυψαν την δυσφορία και απογοήτευσή τους, επικρίνοντας μάλιστα τους αρμόδιους φορείς για την καθυστερημένη έως ανύπαρκτη αντίδρασή τους.

Γέμισε σκουπίδια 
η παραλίμνια οδός!
Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά επίσης, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου δημιουργήθηκε από το βράδυ της Κυριακής μία ακόμη αντιαισθητική εικόνα, όπου κάποιοι απολίτιστοι και ανεγκέφαλοι είχαν αφήσει κάθε λογής απορρίμματα, από καφέδες, γλυκά, φαγητά μέχρι και ρολά από χαρτιά υγείας(!). Το δυστύχημα ήταν ότι το συνεργείο των οδοκαθαριστών που πέρασε από το σημείο, το πρωί της Δευτέρας για άγνωστους λόγους δε μάζεψε τα απορρίμματα και η ίδια εικόνα παρέμεινε επί πολλές ώρες στο σημείο, δημιουργώντας τις χειρότερες δυνατές εντυπώσεις για το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη και μάλιστα στο πλέον προβεβλημένο κομμάτι της.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου