Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο η ανάκληση των αποφάσεων

Off

Μπορεί η απόφαση να ήταν ομόφωνη για την ανάκληση των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου, ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην ΠΕΔ αναδείχθηκαν και οι διαφορές σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο που εν πολλοίς επηρέασαν και έπαιξαν το ρόλο τους και στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Η περιβόητη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η οποία κρίθηκε μη σύννομη, λόγω της συμμετοχής του κ. Γόγολου που είχε παραιτηθεί μήνες πριν από τη θέση του δημ. συμβούλου Ηγουμενίτσας και δε μπορούσε να είναι παρών στην ΠΕΔ, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της διοικούσας της ΠΕΔ με τον πρόεδρο κ. Νταή να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, όπως αυτά εκφράστηκαν το μεν ένα από τον πρώην πρόεδρο Χρ. Ντακαλέτση, το δε δεύτερο από τους δημάρχους κ.κ Πλιάκο και Καψάλη, με την αρωγή και συμβούλων που εξελέγησαν με την παράταξη του κ. Σιαφάκα.

Οι προγραμματικές συμβάσεις για τις μελέτες έργων που έφτασαν προς συζήτηση, και έγκριση τελικά τον περασμένο Δεκέμβριο, παρότι είχαν περάσει πολλά χρόνια από την ανάθεσή τους, ήταν το προφανές ζήτημα της αντιπαράθεσης, με έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των κ.κ Καψάλη και Ντακαλέτση αντίστοιχα, για όσα έγιναν τον Δεκέμβριο, για όσα ακολούθησαν με τις συνεδριάσεις που δεν είχαν απαρτία, αλλά και τελικά για την προσφυγή του κ. Ντακαλέτση στη Δικαιοσύνη, για την συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως επισημάνθηκε με βάση το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απάντησε στην προσφυγή του πρώην προέδρου, από τη στιγμή που η σύνθεση της διοίκησης την ημέρα εκείνη δεν ήταν σύννομη, οι αποφάσεις θα πρέπει να ανακληθούν. Το γεγονός πως οι αποφάσεις εκείνες δεν είχαν αναρτηθεί στη «διαύγεια» προκάλεσε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης, πλην όμως το κύριο επίδικο, στο οποίο επιχείρησε να «πατήσει» ο κ. Νταής και η πλειοψηφία ήταν ότι μεταξύ των αποφάσεων αυτών, είναι και ο προϋπολογισμός του 2024 που αυτή τη στιγμή είναι «στον αέρα».

Ο Θ. Μπέγκας κατέθεσε την πρόταση ότι έστω και με παράνομη σύνθεση, οι αποφάσεις του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αναρτηθούν στη «διαύγεια» για τυπικούς – διαδικαστικούς λόγους και στη συνέχεια να κριθούν άκυρες, λόγω της μη νόμιμης απαρτίας και μετά από μία διελκυστίνδα προτάσεων, τελικά, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει το σύνολο των αποφάσεων εκείνης της συνεδρίασης και να συζητήσει εκ νέου, ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του νέου έτους, το σύνολο των θεμάτων, μεταξύ αυτών και τις προγραμματικές συμβάσεις για τις «ξεχασμένες» μελέτες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ