Επικαιρότητα

Προτεραιότητα η ενίσχυση της παραγωγής

Off

Να αποδείξουν στην πράξη, ότι διακατέχονται από μία νέα αντίληψη, διαφορετική σε σχέση με εκείνη που κυριάρχησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας και στη συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά κυρίως στον εκφυλισμό του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, καλούνται όλοι εκείνοι που μετέχουν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου συνεταιριστικού σχήματος. 
Η σύσταση μίας δομής που θα λειτουργεί ως «ομπρέλα» των περιφερειακών, επαρχιακών συνεταιριστικών σχημάτων, στα πρότυπα της πάλαι ποτέ πανίσχυρης ΠΑΣΕΓΕΣ, προκαλεί αναμφίβολα διάφορους συνειρμούς, στην πλειοψηφία τους, αρνητικούς…
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός, ότι η παρουσία και το ενδεχόμενο συμμετοχής προσώπων που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον εκφυλισμό του συνεταιριστικού κινήματος, αποτέλεσαν αιτίες πολέμου, αλλά και αποχώρησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, για την σύσταση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος. Μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνεταιριστικών σχημάτων από την Ήπειρο και τα Ιωάννινα, όπως η Ένωση Αγροτών, η Κίνηση Κτηνοτρόφων, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός και άλλοι από τις υπόλοιπες ΠΕ της Ηπείρου.
Σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Τζίμας, γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας τόνισε καταρχάς ότι είναι απαραίτητη η αναγκαιότητα σύστασης ενός πανελλαδικού συνεταιριστικού σχήματος, το οποίο όμως θα έχει ως προτεραιότητά του την ενίσχυση της παραγωγής και όχι τον τρόπο κατανομής των επιδοτήσεων, όπως γινόταν στο παρελθόν…
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν έκρυψε τον γενικότερο προβληματισμό για τη συμμετοχή στη νέα προσπάθεια και ανθρώπων, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες.
«Διατυπώθηκε ο προβληματισμός αυτός και μάλιστα από αρκετούς, και γι’ αυτό υπήρξε η δέσμευση, ότι τα πρόσωπα αυτά, που είναι γνωστά σε όλους, ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στα όργανα του νέου συνεταιριστικού σχήματος. Το πιο σημαντικό όμως είναι, να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου της παραγωγής, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να έχουμε μία από τα ίδια», τόνισε ο κ. Τζίμας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου