Επικαιρότητα

Ένας κάδος… τόνοι από σκουπίδια

Off

Τόνοι απορριμμάτων πάσης φύσεως, από οικιακά απόβλητα μέχρι μπάζα και οικοδομικά υλικά, ακόμη και… τηλεοράσεις, καναπέδες, στρώματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έχουν συσσωρευθεί σε έναν μόνο από τους μεγάλους κάδους για ογκώδη αντικείμενα που έχει τοποθετήσει ο δήμος Ιωαννιτών, μεταξύ Κάτω Μαρμάρων και Ανθούπολης.
Σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από την λαγκάτσα, που λειτουργεί καθοριστικά για την εκτόνωση των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στην Παμβώτιδα, επομένως έχει έναν σημαντικό ρόλο να επιτελέσει, έχει δημιουργηθεί ένας απέραντος σκουπιδότοπος, συνιστώντας όχι μόνο υγειονομική και περιβαλλοντική «βόμβα» αλλά ταυτόχρονα και προσβολή στην αισθητική και τη νοημοσύνη των πολιτών.
Η απάντηση από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών είναι πως λόγω ενός τεχνικού προβλήματος το ειδικό γερανοφόρο όχημα που χρησιμοποιείται για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.
Αυτό όμως αποκαταστάθηκε και από σήμερα ξεκίνησε και πάλι η αποκομιδή.
Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο ζήτημα έχει να κάνει με τη νοοτροπία των πολιτών και όχι με τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Και… ψάρια στη λαγκάτσα
Στα… αξιοπερίεργα των τελευταίων ημερών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας και το γεγονός ότι η λαγκάτσα γέμισε από νερό, αλλά και από… ψάρια, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε χθες στη γέφυρα στην περιοχή των Κάτω Μαρμάρων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου