Επικαιρότητα

Κριτική ΤΕΕ σε Σπίρτζη για τη μη συνάντηση

Off

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει η διοίκηση του παραρτήματος Ηπείρου του ΤΕΕ για το γεγονός ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα δεν συνάντησε το Τεχνικό Επιμελητήριο.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Προ ολίγων ημερών την Ήπειρο, επισκέφθηκε ο υπουργός υποδομών και δικτύων κ. Σπίρτζης Χ., πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με αφορμή την επιθεώρηση των έργων στην Ιόνια οδό, έργο καθαρά τεχνικό και ζωτική υποδομή για τον τόπο. Ένα έργο ολοκληρωμένης αναπτυξιακής συμβολής για την Ήπειρο, αλλά με προβλήματα σχεδιασμού, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε επίσκεψή του όταν όμως ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ. Αν και αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα, της συμπλήρωσης της Ιόνιας οδού μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία και της σύνδεσής της με το Άκτιο από τον κόμβο Καμπής στην Φιλιππιάδα, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ότι και τα δύο, όχι μόνο δεν βρίσκονται σε σωστή τροχιά σχεδιασμού και πιθανής υλοποίησής τους, αντίθετα έχουν γίνει επιλογές που τα υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο.  Τούτο θα είχαμε την ευκαιρία να του το επισημάνουμε και να τον πληροφορήσουμε με στοιχεία, αν είχε συναντηθεί με την ΔΕ του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ». 
«Και είναι υποχρέωση ενός υπουργού, κατά την επίσκεψη του σε περιφέρεια της χώρας, να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τις αγωνίες, τις προτάσεις, και τις επισημάνσεις τους, όταν μάλιστα οι δεσμοί με τους φορείς έχουν την αφετηρία τους από παλιά και από το ίδιο «μετερίζι». Αντ’ αυτού ως υπουργός, απαξίωσε να συναντηθεί, τουλάχιστον με τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας, τον ουσιαστικό ρόλο του οποίου έως πολύ πρόσφατα, νομίζαμε ότι διεκδικούσε και υπεράσπιζε ως πρόεδρός του», προσθέτει.
«Δεν είναι ο μόνος υπουργός που επισκέπτεται την Ήπειρο και δεν συναντάται με το ΤΕΕ/ΤΗ. Παρόλα αυτά υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην ανάπτυξη της περιοχής μας θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε, να τεκμηριώνουμε, να προτείνουμε, να παρεμβαίνουμε κάθε φορά και για κάθε θέμα, μέσα στο γνωστικό μας αντικείμενο. Η συμβολή μας και η «συμβουλή» μας (με την έννοια του συμβούλου) έχει αποκλειστική πηγή την αγωνία μας για την προκοπή του τόπου. Δεν εκφράζουμε πικρία. Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε, είτε παρουσία υπουργών είτε όχι, απλά απορούμε πόσο γρήγορα αλλάζουν οι απόψεις ανάλογα με τους ρόλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου