Επικαιρότητα

Καμπανάκι από τα αιτήματα για ενίσχυση

Off

Τον αριθμό των 2.500 οικογενειών έχουν φτάσει οι ωφελούμενοι και δικαιούχοι ανά περιόδους στο Κατάστημα Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, αριθμός που αποδεικνύει την κατάσταση την οποία βιώνουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες και στην πόλη που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως ο αριθμός αυτός των αιτούντων για ενίσχυση στο Κατάστημα Αλληλεγγύης του ΟΚΠΑΠΑ μεγαλώνει συνεχώς, σε σημείο που είναι αμφίβολο εάν οι ανάγκες θα μπορούν να καλυφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν βέβαια οι ανάγκες καλύπτονται με δυσκολία, αλλά και χάρη στις σημαντικές χορηγίες από τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις.
Αυτό έγινε και την περίοδο των Χριστουγέννων με τον Κατάστημα Αλληλεγγύης του ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με επιχειρήσεις των Ιωαννίνων να ετοιμάζει και να προσφέρει 400 πακέτα με διάφορα είδη τροφίμων, έτσι ώστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μη λείψει από καμία οικογένεια.
Θερμές ευχαριστίες προς τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν σε αυτή την κατάσταση ανάγκης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φ. Τσουμάνης.
Πρόκειται για οικογένειες νυν και πρώην δικαιούχων του Καταστήματος Αλληλεγγύης αλλά και για τις οικογένειες των απολυμένων της SPIDER.
«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις super market Παπαγεωργίου, τον συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ, την εταιρεία Νιτσιάκος, τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και τη βιομηχανία ΒΙΚΟΣ, για τη βοήθειά τους», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση από την Περιφέρεια Ηπείρου της πρότασης για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας, που περιλαμβάνει τις δομές που ήδη λειτουργούν στον ΟΚΠΑΠΑ και οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα επόμενα χρόνια με χρηματοδότηση ενός μέρους των λειτουργικών τους εξόδων, από ευρωπαϊκούς πόρους.
«Το θετικό είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών που βοηθούν και στηρίζουν τις δομές αυτές. Το ίδιο κάνουν και πολλές επιχειρήσεις. Οι δομές όμως αυτές χρειάζονται πάνω απ’ όλα την εθελοντική στήριξη όλων μας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου