Επικαιρότητα

Ζητείται συναίνεση για το σχέδιο του Δήμου

Off

Την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών και συναινέσεων ώστε να προχωρήσει το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που έχει εκπονήσει, αναζητά ο Δήμος Ιωαννιτών. 
Σε αυτό το πλαίσιομ, η  Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων παρουσίασε στους βουλευτές του νομού τη στρατηγική της, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ανήμερα των Φώτων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, στους οποίους  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας,  ανέλυσαν τη στρατηγική, τους στόχους, τις προτεραιότητες και τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ενώ έγινε ουσιαστική συζήτηση επ’ αυτών.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και της συζήτησης με τους βουλευτές,  «η  υλοποίηση της ολοκληρωμένης  στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη θα έχει αναπτυξιακή επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό στο σύνολο του Δήμου. Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό να αποτελεί υπόθεση μιας ευρύτερης ‘κοινωνικής συμφωνίας’ κι όχι απλά αποτέλεσμα επιλογών μιας Δημοτικής Αρχής», όπως είπε. 
Το Στρατηγικό Σχέδιο, βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευση, έχει παρουσιαστεί σε δημοτικές παρατάξεις και φορείς σε συναντήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας, ενώ αύριο τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση από την πλευρά των βουλευτών εκφράστηκε η επιδοκιμασία στις  επιλογές και τις στοχεύσεις του Στρατηγικού Σχεδίου κι έγινε αναλυτική συζήτηση για τα  έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνει. 
Όπως ανακοίνωση η δημοτική αρχή, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ζήτησαν  την υποστήριξη των βουλευτών του νομού, ιδιαίτερα σε δύο επίπεδα: 
– στη διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση και νέων εκτάσεων  από το ελληνικό Δημόσιο, που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
– στην προσπάθεια διασφάλισης χρηματοδότησης από κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ως γνωστών βασική πηγή χρηματοδότησης των δράσεων της ΒΑΑ είναι το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση και από τα  κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου