Επικαιρότητα

Ένας Ηπειρώτης στο τιμόνι του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Off

Στους Ηπειρώτες υπουργούς της νέας κυβέρνησης πρέπει να προσμετρήσουμε και τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου. 

Όχι μόνο γιατί κατάγεται εκ πατρός από τους Νεγάδες Ζαγορίου, αλλά γιατί διατηρεί μια ενεργή σχέση με το χωριό του, αναφέρεται συχνά σε αυτό και το επισκέπτεται όταν έχει την ευκαιρία- κατά πληροφορίες βρέθηκε στο χωριό και την τελευταία Πρωτοχρονιά. 

Ο Μιχάλης Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Foggia της Ιταλίας.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μάχιμος δικηγόρος στην Ελλάδα και στην Ιταλία από το 2001.

Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, συντάκτης του νόμου για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, συντάκτης του σχεδίου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος. Εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για θέματα ΜΜΕ.

Τον Μάιο του 2015 ορίσθηκε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης (Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2015) με απόφαση της τ. πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα.

 

Συγχαρητήρια 

Δημάρχου Ζαγορίου 

Επιστολή με την οποία συγχαίρει τον, καταγόμενο από τους Νεγάδες, νέο Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε χτες και ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου, ευχόμενος «καλή επιτυχία» στο δύσκολο έργο που ανέλαβε σε έναν ευαίσθητο τομέα που αφορά στην απονομή δικαιοσύνης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

 «Η υπουργοποίησή σας αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή, για το Δήμο και τους Ζαγορίσιους,  δεδομένου ότι έλκετε την καταγωγή σας από τους Νεγάδες, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου», επισημαίνεται στην επιστολή. 

Ο Δήμαρχος δεν παραλείπει να τονίσει ότι, το Ζαγόρι προσβλέπει στη βοήθεια και στήριξη του υπουργού για την προώθηση αιτημάτων του Δήμου και στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου